Bestemmingsplan vastgesteld ‘Ede, parapluplan recreatieparken’

Logo Ede

 

Op 23 januari 2020 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Ede, parapluplan recreatieparken, vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2019PAPL0002-0301

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

Gebied en gevolg

Het gebied heeft betrekking op alle recreatieparken en losse recreatiewoningen binnen de gemeente. De gemeente Ede is door de Raad van State erop gewezen dat in de regels omtrent permanente bewoning van recreatiewoningen (uitspraak ECLI:NL:RVS:2017:2550) alleen tegen de huurders/gebruikers van een recreatiewoning als permanente bewoning kan worden opgetreden, maar niet tegen de eigenaren die de recreatiewoning als permamente bewoning ter verhuur aanbieden. Aangezien het vanuit het beleidsvlak recreatie en toerisme wenselijk is om slagvaardig tegen zowel huurders en verhuurders van recreatiewoning als permanente woning op te kunnen treden, worden de regels anagepast. Door het aanpassen van de regels kunnen nu dan ook de eigenaren in de toekomst aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid om de recreatiewoningen te laten gebruiken (verhuur) waarvoor ze bedoeld zijn: recreatie

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

 

Naar boven