Verkeersbesluit: gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Sweelinckstraat 39 Nijverdal

Logo Hellendoorn

Kenmerk: 2019-038500

Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Er is een aanvraag ingekomen om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten nabij de woning Sweelinckstraat 39 te Nijverdal.

De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart.

Een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats is noodzakelijk om een acceptabele loopafstand van de deur naar een parkeerplaats te garanderen.

De parkeerdruk ter plekke maakt een gereserveerde plaats nodig.

Er kan niet op een andere wijze in een parkeerplaats worden voorzien.

De Sweelinckstraat ligt binnen de bebouwde kom van Hellendoorn en is in beheer en eigendom bij de gemeente Hellendoorn.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit genomen te worden voor de plaatsing van de in artikel 2 van het BABW opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Dit besluit wordt op grond van art. 2 lid 1 WVW1991 wenselijk en noodzakelijk geacht: om de veiligheid op de diverse wegen te verzekeren, ter bescherming van de weggebruikers en de passagiers, om de vrijheid van het verkeer zoveel mogelijk te waarborgen, ter voorkoming of beperking van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

In artikel 24 BABW staat dat over dit besluit overleg gevoerd moet worden met de politie. De verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente, is om advies gevraagd. Hij bracht een positief advies uit.

BESLUIT

Door het plaatsen van verkeersbord E6 met onderbord van bijlage 1 van het RVV1990 de parkeergelegenheid in parkeerkoffer nabij Sweelinckstraat 39, tussen de aanwezige gehandicaptenparkeerplaats en de groenvoorziening, te Nijverdal aanwijzen als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.

Nijverdal 27 januari 2020

Burgemeester en wethouders van gemeente Hellendoorn

Namens deze,

V.G.M. Rodijk

Hoofd van het team Ruimtelijke ontwikkeling

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

1. naam en adres van indiener;

2. dagtekening;

3. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

4. de gronden van het bezwaar (motivering).

Het bezwaarschrift kan gemaild worden naar gemeente@hellendoorn.nl of per post naar Postbus 200, 7440 AE Nijverdal. Vermeld bij het onderwerp ook het kenmerk van dit besluit.

Naar boven