Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning ‘Componistenlaan naast nr. 242 in Voorhout’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van gemeente Teylingen maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor oprichten van een gezinshuis en vier studio’s aan de Componistenlaan naarst nr. 242 in Voorhout ter inzage ligt.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 30 januari 2020 heeft de gemeenteraad van Teylingen een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Hooghkamer 2011 (geconsolideerde versie) inclusief 3e herziening’.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel gelegen tussen Componistenlaan nr. 242 en nr. 246 in Voorhout.

Inhoud plan

De op 9 oktober 2019 ingediende aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op het oprichten van een gezinshuis en vier studio’s aan de Componistenlaan naarst nr. 242 in Voorhout.

In het geldende bestemmingsplan heeft deze locatie de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘ Tuin’. Het plan wijkt af van het bestemmingsplan. Het betreft o.m. de volgende afwijkingen: het bouwen van een deel van de woning ter plaatse van de bestemming ‘ Tuin’, het realiseren van meer bijgebouwen, dan de toegestane maximale oppervlakte van 100 m2, het gebruik van een deel van de bijgebouwen, t.w. vier studio’s en een gemeenschappelijke ruimte’ als woonfunctie, voor de opvang van moeders met een kind en het bouwen binnen de zone ‘ Specifieke bouwaanduiding

 ‘uitgesloten-woningen’.

Aan het plan kan medewerking worden verleend door het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Op grond van voorliggende ruimtelijke onderbouwing voor het plan, die onderdeel uitmaakt van de aanvraag omgevingsvergunning, is er sprake van een goede ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen liggen vanaf donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 voor een ieder ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken inzien op het Gemeentekantoor bij de balie van Vergunningen.

Op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale versie van de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen in te zien. Via de gemeentelijke website www.teylingen.nl, tabblad ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’, ‘Voorhout’, vindt u op de betreffende webpagina van het plan een link naar deze stukken.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de

gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-19-100825.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u contact opnemen met Edwin Boetekees van domein Publiekservice en Lindy van der Klaauw van domein Ruimtelijke ontwikkeling, via 14 0252 of via de email: e.boetekees@hltsamen.nl en  l.vanderklaauw@hltsamen.nl.

 

Naar boven