Gemeente Beekdaelen – Intrekken ontwerp besluit openstellen slagboom Naanhofsweg voor bewoners Vaesrade

Logo Beekdaelen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen;

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het mandaatbesluit, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Op 31 maart 2020 heeft het college van B&W van de gemeente Beekdaelen een ontwerp besluit genomen voor het openstellen van de slagboom Naanhofsweg voor bewoners van Vaesrade. Om dit ontwerp besluit uit te kunnen voeren is een vergunning nodig vanuit de Natuurbeschermingswet. Extern onderzoek heeft uitgewezen dat niet uitgesloten kan worden dat er in het Natura 2000 gebied significante negatieve effecten optreden voor de beschermde natuurwaarden. Derhalve heeft het college op 22 december 2020 besloten het ontwerp besluit in te trekken en de slagboom niet open te stellen.

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders het ontwerp besluit van 31 maart 2020 voor het openstellen van de slagboom Naanhofsweg voor bewoners van Vaesrade in te trekken.

23-12-2020, Schinveld

Namens Burgemeester en Wethouders van Beekdaelen,

P. Alzer

Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Mededelingen

Bezwaar

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, ingaande de dag nadat het besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden voor het bezwaar. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, te worden bijgevoegd.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van

Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

 

 

Naar boven