Gemeente Nissewaard - Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan Heer en Meester West ter inzage

Logo Nissewaard

De raad van de gemeente Nissewaard heeft op 9 december 2020 het bestemmingsplan Heer en Meester West gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

De vorige planologische regeling stond reeds woningbouw (36 woningen) toe. Vanwege een gewijzigde stedenbouwkundige opzet kunnen nu in totaal 46 woningen gerealiseerd worden.

Tevens is een extra ontsluitingsweg mogelijk gemaakt ten zuiden van het plangebied.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn een aantal wijzigingen verwerkt. Deze wijzigingen zijn opgenomen in het raadsbesluit. De wijzigingen vloeien grotendeels voort uit ingebrachte zienswijzen, enkele geconstateerde onjuistheden en een aantal redactionele aanpassingen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Heer en Meester West is gelegen in Hekelingen.

Het plangebied betreft de volgende straten: Dirk Oosthoeklaan, Jacob van den Berglaan, Huibert Hordijklaan, Kaatje Mollaan en Johannes Jongejanlaan.

Planfase

Vastgesteld.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPHeerMeesterWest-3001

Inzage

U kunt het bestemmingsplan van 29 december 2020 tot en met 8 februari 2021 inzien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren (beroep)

Bent u het niet eens met de vaststelling van het bestemmingsplan dan kunt u tot en met 8 februari 2021 beroep indienen. Dat kan alleen als u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze hebt ingediend of als u in redelijkheid niet kan worden verweten dat u niet eerder hebt gereageerd. U kunt ook een beroep indienen als u door de wijzigingen bij de vaststelling van het bestemmingsplan in een nadelige positie wordt gebracht.

Stuur uw beroep per brief. Vermeld daarin:

  • datum van de brief

  • uw naam en adres

  • uw bezwaren

  • het nummer van de Staatscourant/ het Gemeenteblad van dit besluit (rechtsboven in deze bekendmaking)

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

  • Raad van State

  • Afdeling Bestuursrechtspraak

  • Postbus 20019

  • 2500 EA Den Haag

Of u dient het beroep digitaal in via digitaalloket.raadvanstate.nl.

Uitstel (voorlopige voorziening)

Als u een beroep indient kunt u ook om uitstel van deze besluiten vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient u in bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt op 9 februari 2021 in werking (de dag na afloop van de beroepstermijn). Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het bestemmingsplan, neem dan contact op met het team Ruimtelijke inrichting via telefoonnummer: 140181.

Naar boven