\ Ontwerpbestemmingsplan ‘De Eikenhof te Voerendaal’ 

Logo Voerendaal

Burgemeester en wethouders van Voerendaal maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Eikenhof te Voerendaal’ voor een ieder ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van een ontspanningslandgoed met

verblijfsrecreatie (zeven vrijstaande eco-lodges) omgeven door een permacultuurtuinderij op de locatie

Mingersborg 28a te Voerendaal. De schuur wordt verbouwd tot educatieruimte, een biologische keuken en een kleinschalige landwinkel. Gedurende de eerste vijf jaar worden in een deel van de schuur passende kleinschalige trouwfeesten gehouden. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan gewenst

 

\ Anterieure overeenkomst

Voor dit plan is een anterieure overeenkomst gesloten op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en de wederzijdse verplichtingen

\ Ter inzage en zienswijzen

Vanaf vrijdag 25 december 2020 tot en met donderdag 4 februari 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken inclusief de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor een ieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente aan het Raadhuisplein 1 te Voerendaal, afsluitend op afspraak (via telefoonnummer 045 - 575 33 99).

Het ontwerp is tevens elektronisch te raadplegen de via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpplan heeft identificatienummer: NL.IMRO.0986.BPDeEikenhof-ON01.

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een schriftelijke of mondelinge zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren op grond van de Algemene wet bestuursrecht of de Wet ruimtelijke ordening worden ingediend.

 

Voerendaal, 24 december 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal

 

Naar boven