Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan 2020

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2020 het bestemmingsplan “Veegplan 2020” ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Doel van het plan

Voor zeven percelen in de gemeente Oldebroek geldt dat er een herstelactie op het bestemmingsplan moet worden uitgevoerd. Het gaat om de volgende locaties:

- Engelandsweg 31, Wezep;

- Zuiderzeestraatweg 484, Wezep;

- Bovenheigraaf 77 en 77a, ’t Loo;

- Bovendwarsweg 64, Oldebroek;

- Oostendorperstraatweg 72, Oosterwolde;

- Bovenheigraaf 133 en 133a, Wezep;

- Rustenburgsweg 59-61, Oldebroek.

In het vastgestelde bestemmingsplan worden de betreffende wijzigingen juridisch geborgd.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen ter inzage van 30 december 2020 tot 10 februari 2021. U kunt de stukken inzien op:

- Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.VP001-VG01

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen 

Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur.

Nu het gemeentehuis in verband met het coronavirus gesloten is, kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien, dan kan dat.

U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl . In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

 

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep indienen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag als u:

- een belanghebbende bent die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

- een belanghebbende bent aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).

 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 11 februari 2021. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven