Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Boxtelseweg 34”

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Boxtelseweg 34”, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 17 december 2020 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van dinsdag 29 december 2020 tot en met maandag 8 februari 2021 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan “Boxtelseweg 34” elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGS000BP0012020P-VG01

Initiatiefnemer is woonachtig op de locatie Boxtelseweg 34 te Schijndel en exploiteert daar een stukadoors- en afbouwbedrijf. De locatie heeft de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Agrarisch’ met de aanduiding ‘intensieve veehouderij’. In verband met de groei van het stukadoors- en afbouwbedrijf is initiatiefnemer voornemens de varkenshouderij niet alleen feitelijk, maar ook planologisch te beëindigen en de stal te verbouwen als opslagruimte van materiaal en werkplaats voor het bedrijf. Daarnaast is initiatiefnemer voornemens een gedeelte van de loods gebruiken voor statische opslag en een gedeelte voor het hobbymatig houden van paarden. Kortom, het agrarische gebruik wordt gewijzigd naar niet-agrarische bedrijfsactiviteiten. De planologische wijziging ziet toe op de wijziging van de agrarische bestemming naar een woonbestemming met mogelijkheid om de bestaande vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing (VAB) te gebruiken voor het stukadoors- en afbouwbedrijf, statische opslag en hobbymatig houden van paarden.

Beroep

Binnen de termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer J. van de Wijdeven van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

 

Veghel 28 december 2020

Naar boven