Ontwerp bestemmingsplan Albert Plesmanstraat (supermarkt Lidl) Schoonhoven

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 en afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Supermarkt Lidl Albert Plesmanstraat Schoonhoven (gemeente Krimpenerwaard) met kenmerk NL.IMRO.1931.BP2009DK024-ON01 met ingang van 24 december 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

De ontwikkelingslocatie wordt begrensd door de Albert Plesmanstraat, Beneluxlaan en Regiment van Heutszstraat in Schoonhoven Noord. Op deze locatie stonden voorheen een tankstation en een basisschool. Deze zijn inmiddels gesloopt. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe supermarkt, 12 appartementen en bijbehorende voorzieningen zoals parkeerplaatsen mogelijk.

Coördinatiebesluit

De gemeenteraad heeft op 26 mei 2020 besloten dat de benodigde bestemmingsplanwijziging en de omgevingsvergunning voor de bouw gecoördineerd worden voorbereid.

Inzage en zienswijze

Het ontwerp wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de ontwerp omgevingsvergunning liggen ter inzage van 24 december 2020 tot en met 3 februari 2021 en kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP2009DK024-ON01.

De stukken en bijlagen liggen ook ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan Dorpsplein 8 in Stolwijk.

In verband met de maatregelen tegen corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om bestemmingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van bestemmingsplannen en wijzigingsplannen alsmede andere ter inzage liggende stukken kan op werkdagen op afspraak tussen 8.30 en 12.30 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182. Bestemmingsplannen kunt u ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 51, 2820 AB Stolwijk of per email naar info@krimpenerwaard.nl onder vermelding van ‘Bestemmingsplan Supermarkt Lidl Albert Plesmanstraat gemeente Krimpenerwaard kenmerk NL.IMRO.1931.BP2009DK024-ON01

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het taakveld Ruimtelijke Ordening, tel. 14 0182. Ook voor eventuele vragen of overleg kunt u uiteraard contact opnemen.

Maatwerkbesluit hogere geluidswaarde artikel 2.20 Activiteitenbesluit milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat ten behoeve van de inpassing van 13 parkeerplaatsen een maatwerkbesluit hogere waarden wordt vastgesteld. De betreffende parkeerplaatsen bevinden zich ter hoogte van de bestaande flats aan de Albert Plesmanstraat.

De maximale overschrijding is 5 dB(a) en doet zich voor over een deel van de avondperiode tussen 19.00 uur en 15 minuten na sluitingstijd op de openingsdagen van de supermarkt. De situatie is aangegeven in de toelichting bij het bestemmingsplan.

Inzage en zienswijzen

Het maatwerkbesluit ligt eveneens ter inzage van 24 december 2020 tot en met 3 februari 2021 in het gemeentehuis in Stolwijk. In deze periode kan schriftelijk een zienswijze worden ingediend te richten aan het bovengenoemde adres. Ook kan een mondelinge zienswijze worden ingediend via het taakveld Ruimtelijke Ordening, tel. 14 0182.

Ontwikkel- en planschadeverhaalsovereenkomst

Burgemeester en wethouders maken voorts bekend dat ten behoeve van de herontwikkeling een ontwikkel- en planschadeverhaalsovereenkomst is gesloten met Lidl Nederland BV. De zakelijke inhoud daarvan kan na afspraak worden ingezien in het gemeentehuis in Stolwijk.

 

Stolwijk 24 december 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

J. Hennip (secretaris)

Naar boven