Ontwerp-bestemmingsplan Centrum Enter, herziening Dorpsstraat 57

Logo Wierden

 

 

Hervormd Enter wil bij de kerk aan de Dorpsstraat 57 een nieuw dienstencentrum realiseren. Die plannen passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen bestemmingsplan Centrum Enter, herziening Dorpsstraat 57. In dit ontwerp-bestemmingsplan is geregeld dat het bouwvlak geschikt is om er een dienstencentrum te bouwen. De gemeenteraad van Wierden heeft de coördinatieregeling van toepassing verklaard op de procedure. Dat betekent dat de bestemmingsplanprocedure en de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig doorlopen worden. De ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van het dienstencentrum ligt gedurende dezelfde periode ter inzage.

 

Exploitatieovereenkomst

Naast het bestemmingsplan hebben we een exploitatieovereenkomst gesloten met de eigenaar van Dorpsstraat 57 in Enter. In de overeenkomst staan afspraken aan welke voorwaarden de ontwikkelingen moeten voldoen en wie welke kosten en welk risico draagt.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 6 februari 2020 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2019000003-ON01. Daarnaast liggen het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en de zakelijke inhoud van de exploitatieovereenkomst vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

NB Tegen de exploitatieovereenkomst kunt u geen bezwaren of zienswijzen indienen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven