Verleende omgevingsvergunning ‘Havenkade 71’

Logo Wassenaar

Burgemeester en wethouders van Wassenaar maken ingevolge artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat zij met toepassing van artikel van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3° Wabo een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een gebouw met 35 woonappartementen en een parkeerkelder op het perceel Havenkade met huidig huisnummer 71, 2242 MZ Wassenaar (plannummer NL.IMRO.0629.OMGHavenkade-VG01). De verleende omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten:

  • 1.

    bouwen;

  • 2.

    ruimtelijke ordening;

  • 3.

    natuur.

Er is geen verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad nodig voor de vergunningverlening, omdat het te vergunnen project valt in één van de door de gemeenteraad vastgestelde ‘categorieën van gevallen’ waarin een dergelijke verklaring niet is vereist. Op 14 juli 2020 heeft de gemeenteraad besloten om het bouwplan voor Havenkade 71 in de vierde categorie onder te brengen van deze categorieën van gevallen.

Het besluit tot vergunningverlening is aangepast ten opzichte van het ontwerpbesluit (met plannummer NL.IMRO.0629.OMGHavenkade-ON01), dat vanaf 30 juli tot en met 9 september 2020 ter inzage heeft gelegen:

- er is een aantal locatie-eisen opgenomen in de vergunningvoorschriften, om hiermee een goede ruimtelijke inpassing van het nieuwe woongebouw in zijn omgeving te waarborgen.

- aan de ruimtelijke onderbouwing van het project zijn de volgende bijlagen toegevoegd:

  • 6. Groepsrisicoberekening Buisleiding W-535-08 (Prevent Adviesgroep B.V., september 2020);

  • 9. Nader onderzoek Wet natuurbescherming (IDDS, november 2020);

  • 10. Stikstofdepositieberekening (Peutz, december 2020);

  • 11. Beoordeling van het stikstofrapport (Omgevingsdienst Haaglanden, december 2020)

- de met bovengenoemde bijlagen corresponderende paragrafen in de ruimtelijke onderbouwing zijn aangepast.

De projectlocatie wordt ten noordoosten begrensd door de Havenkade en het havenkanaal; ten noordwesten door de (achterzijde van de) woningen aan de Johan de Wittstraat en de daaronder gevestigde bedrijven; ten zuidwesten door de (achterzijde / achtertuinen van de) woningen aan de Cornelis de Wittstraat; en ten zuidoosten door de (achterzijde / achtertuinen van de) woningen aan de Adriaan Pauwstraat.

Terinzagelegging

De verleende omgevingsvergunning ‘Havenkade 71’, met de ruimtelijke onderbouwing en andere bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken, vanaf maandag 28 december 2020 tot en met maandag 8 februari 2021, ter inzage bij het Klant Contact Centrum van het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45 te Wassenaar. De verleende vergunning en bijbehorende stukken zijn ook in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0629.OMGHavenkade-VG01 en op de gemeentelijke website www.wassenaar.nl onder inwoners\ wonen en bouwen\ bouwen\ Wabo-projectbesluit.

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit? En bent u belanghebbende? Dan kunt u binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit beroep instellen bij de rechtbank. Het beroepschrift stuurt u naar de sector Bestuursrecht van Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Als burger kunt u dat ook digitaal doen via https://loket.rechtspraak.nl/. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen heeft ingebracht of aan wie redelijkerwijs verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Deze omgevingsvergunning heeft betrekking op een project als bedoeld in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet, omdat sprake is van de bouw van meer dan 11 woningen. Daarom zijn de volgende bepalingen uit de Crisis- en herstelwet op deze omgevingsvergunning van toepassing:

  • 1.

    de belanghebbende die naar aanleiding van de verleende omgevingsvergunning een beroepschrift wil indienen, daarin moet aangeven welke beroepsgronden hij of zij aanvoert tegen de omgevingsvergunning; na afloop van de beroepstermijn kunnen geen gronden meer worden aangevoerd voor het beroep;

  • 2.

    in het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Van de omgevingsvergunning kan meteen worden gebruik gemaakt na afloop van de beroepstermijn. Wilt u dat niet, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Dat kan ook digitaal via https://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor dient u een bedrag aan griffierecht te betalen. Voor het digitaal indienen moet u wel beschikken over een DigiD.

Wassenaar, 24 december 2020

Burgemeester en wethouders van Wassenaar

Naar boven