Ontwerpbestemmingsplan Zonnenbergstraat 47, Wilp, ontwerpbeeldkwaliteitsplan Functieveranderingsplan Zonnenbergstraat 47, Wilp en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 24 december 2020 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het bestemmingsplan Zonnenbergstraat 47, Wilp (NL.IMRO.0285.20295-OW00), een ontwerp van het beeldkwaliteitsplan Functieveranderingsplan Zonnenbergstraat 47, Wilp en een ontwerp van het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Door de corona-uitbraak kunt u de ontwerpen en de bijbehorende stukken alleen op afspraak inzien in de tijdelijke huisvesting van de gemeente Voorst aan de Hietweideweg 20 in Twello. Hiervoor maakt u een afspraak met Laurens Nijman. Zijn telefoonnummer is 0571-27 98 29. Komt u naar het gemeentehuis? Dan vragen wij u om te letten op de landelijke hygiënemaatregelen en een mondmasker te dragen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers. Bekijk de digitale stukken ook op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link links naast deze tekst.

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt het bouwen van een nieuwe woning op het erf aan de Zonnenbergstraat 47 in Wilp mogelijk in ruil voor de sloop van bedrijfsgebouwen en de aanplant van 1 ha bos.

Om uitvoering van het plan te garanderen krijgt het functieveranderingsplan de status van beeldkwaliteitsplan. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt het beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor het desbetreffende plangebied en komt daarmee voor wat betreft het plangebied in de plaats van de Welstandsnota.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Voorst. Het e-mailadres is raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Zonnenbergstraat 47, Wilp. Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Laurens Nijman.

Twello, 23 december 2020

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.A. Wolbers-Cents, secretaris

Naar boven