Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het toestaan van beperkte golfactiviteiten en incidenteel voetbal op het terrein van Sparta 1888

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij het voornemen heeft een omgevingsvergunning te verlenen, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor het toestaan van golfactiviteiten en incidentele voetbalwedstrijden op het terrein van Sparta 1888 aan de bermweg 141 in Capelle aan den IJssel.

Op grond van artikel 2.27 lid 1 van de Wabo heeft de gemeenteraad op 14 december 2020 een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning tot het afwijken van het bestemmingsplan Schollebos e.o.

Met de vergunning worden de volgende golfactiviteiten toegestaan:

  • -

    Oefenpitch voor Putten.

  • -

    Oefenpitch voor Chippen.

  • -

    Afslaan vanaf afslaglocaties waarbij de openbare paden niet afgesloten worden.

Tevens wordt toegestaan dat incidenteel voetbalwedstrijden worden georganiseerd op het rugbyveld als ondergeschikte functie aan de rugby.

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is op de aanvraag de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht, afdeling 3.4 van toepassing. Dit wil zeggen dat het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de daarbij behorende stukken zes weken ter inzage liggen, van 23 december 2020 tot en met 12 februari 2021.

Stukken ter inzage

Het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen, het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met de bijbehorende stukken vanaf maandag 4 januari 2021 tot en met vrijdag 12 februari 2020 ter inzage in de hal in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

U kunt de stukken vanaf 23 december 2020 ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Binnen de bovengenoemde termijn kan:

  • iedereen zijn of haar zienswijze omtrent het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders;

  • iedereen zijn of haar zienswijze omtrent de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen indienen bij de gemeenteraad.

U kunt een zienswijze indienen door:

  • 1.

    Het contactformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: via de bekendmaking van woensdag 23 december 2020) onder vermelding van ‘toestaan beperkte golfactiviteiten en incidenteel voetbal’.

  • 2.

    Het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders en/of de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van: ‘toestaan beperkte golfactiviteiten en incidenteel voetbal’.

  • 3.

    Het mondeling geven van een zienswijze. Hiervoor maakt u vanaf maandag 4 januari 2021 een afspraak met de heer B. Holleman telefoonnummer (010) 2848749 of 06-50055509, e-mail: b.holleman@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven