Vastgesteld bestemmingsplan Zijlbergsestraat te Made

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2020 het bestemmingsplan “Zijlbergsestraat” gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 25 december 2020 ter visie.

Het plan voorziet in de nieuwbouw van 85 koopwoningen in het gebied tussen de Zijlbergsestraat, Kastanjelaan, Olmenpad, Elzenstraat en Iepenlaan. Er worden appartementen, tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen voorzien. Tevens wordt een speelvoorziening voorzien.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 25 december 2020 ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made. In week 53 van dit jaar komt het lokale blad ’t Carillon niet uit. Daarnaast zijn veel inwoners met de feestdagen met verlof en is het gemeentehuis vanwege Corona beperkt open. Daarom is in dit specifieke geval besloten deze publicatie in week 1 van 2021 in het lokale blad ’t Carillon bekend te maken en de reguliere termijn van zes weken terinzagelegging met twee weken te verlengen. Dit houdt in dat het bestemmingsplan ter inzage ligt tot en met 19 februari 2021. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer NL.IMRO.1719.1bp19zijlbergsestr-VG01.

Instellen beroep

De gemeenteraad heeft de Crisis- en herstelwet op het bestemmingsplan van toepassing verklaard. Hiermee heeft de gemeenteraad urgentie voor dit woningbouwproject uitgesproken en wordt de juridische beroepsprocedure vereenvoudigd en versnelt. Dit heeft vier gevolgen:

  • 1.

    Een pro-forma beroepschrift is niet meer mogelijk;

  • 2.

    Publiekrechtelijke rechtspersonen kunnen geen beroep indienen tegen het besluit;

  • 3.

    Het beroep wordt versneld behandeld;

  • 4.

    Er geldt een relativiteitseis. Dit betekent dat appellanten alleen gronden tegen een bestemmingsplan kunnen aanvoeren waar zij zelf een belang bij hebben.

 

Tegen het besluit kan door een belanghebbende schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt beroep instellen als:

  • 1.

    u naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest om een zienswijze naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3.

    u bezwaar heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Voor meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer P. van Cappelle, telefonisch te bereiken onder nummer 140162.

Made, 21 december 2020

College van burgemeester en wethouders

Gemeente Drimmelen

Naar boven