Gemeente Tynaarlo - Bestemmingsplan ‘Vries Zuid’ gewijzigd vastgesteld, vaststelling ‘Beeldkwaliteitsplan Vries Zuid’ en besluit hogere waarden geluid

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2020 het bestemmingsplan ‘Vries Zuid’ (NL.IMRO.1730.BPVriesZuid-0401) gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast is het ‘Stedenbouwkundigplan en beeldkwaliteitsplan Vries Zuid” vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken ook bekend dat in het kader van de Wet geluidhinder voor twee nieuw te bouw woningen in het plangebied een hogere waarden is vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied heeft een omvang van circa 5,75 hectare en ligt aan de zuidzijde van het dorp Vries. Het is omsloten door de Asserstraat, Graskampen en Taarloseweg.

Inhoud

De gemeente is voornemens om het gebied ten zuiden van de woonwijk Diepsloot in Vries te ontwikkelen tot een woonwijk van maximaal 75 woningen. De doelstelling voor de ontwikkeling is te komen tot een aantrekkelijke woonwijk die tegemoet komt aan de actuele vraag en toekomstige behoefte aan woningen in Vries. Een woonwijk die door zijn ruimtelijke en landschappelijke inpassing blijvende en duurzame meerwaarde biedt aan het dorp. Hierbij wordt rekening gehouden met de opgave van de toekomst op het gebied van landschap, verduurzaming en klimaatadaptatie.

Op grond van de vigerende beheersverordening Vries is de ontwikkeling van maximaal 75 woningen niet toegestaan. Door dit bestemmingsplan wordt de vigerende woonbestemming gewijzigd waardoor het plan mogelijk wordt gemaakt.

Twee te bouwen woningen liggen binnen de geluidszone van de Asserstraat. In dat kader is een besluit hogere grenswaarde vastgesteld.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen over het ontwerp naar voren gebracht. Deze zienswijzen zijn verwerkt in een zienswijzenota. Deze nota is als bijlage in het bestemmingsplan opgenomen. In de nota staan de wijzigingen van het bestemmingsplan vermeld. Daarnaast heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen op 15 december 2020 om geen gestapelde bouw toe te staan in de “witte vlekken”. In de regels zijn de witte vlekken aangeduid met 'specifieke bouwaanduiding - a'. De wijzigingen zijn:

Bij het artikel 1 zijn de begrippen Wadi en Aan-en uitbouwen toegevoegd.

In het artikel 4.2.2 lid b wordt gestapeld geschrapt. Hoofdgebouwen met 'specifieke bouwaanduiding - a' worden vrijstaand, twee-aaneen, danwel aaneengesloten gebouwd;

De toelichting is geactualiseerd.

Voor een volledige beschrijving van de wijzigingen kunt u de zienswijzenota raadplegen.

Inzien van de stukken

Het bestemmingsplan Vries Zuid, Stedenbouwkundigplan en beeldkwaliteitsplan en het besluit hoger grenswaarden liggen met ingang van donderdag 24 december 2020 gedurende 6 weken ter inzage. Het gewijzigde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de naam- en nummer van het project. Het plannummer voor het bestemmingsplan ‘Vries Zuid’ is NL.IMRO.1730.BPVriesZuid-0401.

De stukken liggen ook ter inzage op het gemeentehuis. In verband met het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Raadpleeg www.tynaarlo.nl voor de actuele openingstijden in verband met de feestdagen en de Corona-richtlijnen.

Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met de heer M. van der Gaag via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan en/of besluit hoger grenswaarden indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u:

Belanghebbende bent die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

Belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

Belanghebbende bent en voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het (dat) verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

 

Naar boven