Ontwerp-Structuurvisie ’t Hul-Noord gemeente Nunspeet

Logo Nunspeet

 

Het college van B&W van de gemeente Nunspeet heeft besloten om het ontwerp van de Structuurvisie ’t Hul-Noord vrij te geven voor inspraak op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Op 17 december heeft de gemeenteraad ingestemd met dit ontwerp.

Doel

Op grond van deze wet kan de gemeente voor bepaalde (deel)gebieden een structuurvisie vaststellen.

Waar?

De Structuurvisie gaat over het gebied ‘t Hul-Noord en ligt ten westen van wijk Molenbeek. Het gaat om het gebied tussen de Hullerweg, Oude Zeeweg, Kolmansweg en Molenweg.

Waarom?

De Structuurvisie gaat inhoudelijk over thema’s als ruimtelijke ontwikkeling, milieu, cultuurhistorie en duurzaamheid. Deze structuurvisie vormt de beleidsmatige basis van het toekomstige bestemmingsplan voor het gebied ‘t Hul-Noord.

Wat ging hieraan vooraf?

In juni 2019 is in de gemeenteraad een Préconcept-Structuurvisie voor de locatie ’t Hul-Noord besproken. Op basis hiervan is een participatietraject gevolgd met onder meer rechthebbenden Wvg, bewoners en bedrijven in het plangebied, direct omwonenden en inwoners van de gemeente Nunspeet. Tijdens het participatietraject hebben we van 116 participanten één of meer reacties ontvangen. Deze zijn verwerkt in de ontwerpstructuurvisie en bijbehorende participatienota. Op 17 december 2020 heeft de gemeenteraad besloten om deze ontwerpstructuurvisie vast te stellen en het plangebied ’t Hul-Noord te ontwikkelen tot woningbouwlocatie

Wat is het doel van deze inspraak?

Doel van deze inspraak is om samen met bewoners aan de hand van de ontwerpstructuurvisie te bepalen of de participatiereacties op de juiste wijze zijn verwerkt en/of deze op punten verder verbeterd kan worden

Direct omwonenden BovenwegOp basis van Verkeersonderzoek hebben wij besloten om de Bovenweg als toekomstige hoofdverkeersontsluiting van de nieuwe woonwijk te gebruiken. Om deze reden organiseren wij met de direct omwonenden van de Bovenweg gelijktijdig met de inspraakprocedure een participatietraject over de exacte invulling van de Bovenweg. Bewoners krijgen hiervan schriftelijk bericht en kunnen zich via e-mail of telefonisch aanmelden.

Waar kunt u de informatie over de Structuurvisie vinden?

De Structuurvisie is vanaf woensdag 23 december 2020 a.s. in te zien in het Klantcontactentrum in het gemeentehuis, via www.nunspeet.nl/hul-noord en www.ruimtelijkeplannen.

Inspraakprocedure

De Ontwerp-Structuurvisie ‘t Hul-Noord ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening voor iedereen ter inzage van woensdag 23 december 2020 tot en met dinsdag 17 februari 2021). Gedurende deze periode kan iedereen zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Vervolgprocedure

Ingediende zienswijzen worden opgenomen in een nota zienswijzen en van beantwoording voorzien. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, wordt hier t.z.t. over geïnformeerd. De gemeenteraad beslist over de vaststelling van de Structuurvisie ’t Hul-Noord. Op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van de Structuurvisie. Voor de vervolgstappen na de structuurvisie verwijzen wij u naar de gemeentelijke webpagina www.nunspeet.nl/hul-noord

Vragen of zoekt u meer informatie over ’t Hul-Noord?

Heeft u vragen over de visie? Wij beantwoorden deze graag. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer René van der Straaten, lijnprojectleider afdeling ROV, r.van.der.straaten@nunspeet.nl / (0341) 25 99 28

Zoekt u meer informatie over ’t Hul-Noord? Kijk op de gemeentelijke webpagina www.nunspeet.nl/hul-noord

 

Naar boven