Gemeente Borger-Odoorn, Bestemmingsplan ‘Buitengebied Buinen, Spoorstraat perceel N 413’, gewijzigd vastgesteld

Logo Borger-Odoorn

 

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 16 januari 2020 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Buinen, Spoorstraat perceel N 413’ gewijzigd is vastgesteld.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het plan voorziet in het realiseren van een loods voor de op- en overslag van goederen en een 26-tal kleine opslagunits bedoeld voor de verhuur aan bedrijven. Dit plan kan worden gezien als een afronding van het bedrijventerrein waarbij de voor een deel nog vigerende agrarische bestemming omgezet wordt naar een bedrijfsbestemming.

 

Wijziging

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan heeft betrekking op het verwijderen van artikel 4.3.1 onder d uit de regels. Deze regel is ten onrecht opgenomen omdat wettelijk is bepaald dat ten aanzien van (grond)waterpeilveranderingen het bevoegd gezag bij het waterschap ligt.

 

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 ter inzage. Op grond van artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening kan tegen het hiervoor vermelde besluit in beroep worden gegaan bij de Raad van State.

 

Het bestemmingsplan is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.04BP0001-VG01 of in het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum.

 

Beroep schrift

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

- Een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

- Een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden;

- Een belanghebbende bent die zich niet kan verenigen met de wijziging die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is aangebracht.

 

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

 

V oorlopige voorziening

Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven