Omgevingsvisie Veenendaal 2030; samen maken we de stad!

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad de Omgevingsvisie Veenendaal 2030 op 17 december 2020 heeft vastgesteld. Dit is op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Waar gaat de vastgestelde omgevingsvisie over?

De Omgevingsvisie 2030 is het nieuwe, integrale strategische beleidsdocument voor de fysieke leefomgeving. Het geeft de Veense visie weer op thema’s als: bouwen en wonen; groen, natuur en water; mobiliteit en infrastructuur; milieu; economie en recreatie; cultuur en cultuurhistorie; openbare orde en veiligheid; volksgezondheid, welzijn en duurzaamheid.

Het gaat niet alleen over de inrichting van onze gemeente, maar ook over hoe we de ruimte met z’n allen gebruiken. Hoe wonen, werken, studeren, sporten, spelen, recreëren, winkelen, reizen we in Veenendaal? In deze Omgevingsvisie staat de vitaliteit en leefbaarheid van onze leefomgeving centraal.

Inzien van de omgevingsvisie

U kunt de Omgevingsvisie vanaf donderdag 24 december 2020 inzien op de volgende manieren:

• Door een afspraak te maken met het Omgevingsloket in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u mailen naar omgevingsloket@veenendaal.nl

• Door de volgende website te bezoeken: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0345.GOVI2030-vg01

Reageren

Het is niet mogelijk om tegen de vaststelling van de Omgevingsvisie bezwaar of beroep in te dienen.

 

Naar boven