Beeldkwaliteitsplan vastgesteld ‘Reehorsterweg 27’

Logo Ede

Zaaknummer 179626

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’

 

Op 10 december 2020 heeft de gemeenteraad van Ede het beeldkwaliteitsplan ‘Reehorsterweg 27’ (d.d. 25 augustus 2020) vastgesteld.

 

Inzage

U kunt het beeldkwaliteitsplan ‘Reehorsterweg 27’ van donderdag 24 december 2020 tot en met woensdag 3 februari 2021 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een beeldkwaliteitplan (BKP) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Het BKP wordt na vaststelling onderdeel van de welstandsnota van de gemeente Ede.

In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Ede, Reehorsterweg 27 - 29’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het BKP vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt op de hoek van de Reehorsterweg en de Hoefweg. Het plan maakt de realisatie van een gebouw met 20 appartementen mogelijk. Ten behoeve van deze ontwikkeling wordt het huidige pand op het perceel gesloopt. Het beeldkwaliteitsplan heeft tot doel de gewenste uitstraling van zowel het gebouw als de buitenruimte te borgen. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit beoordeelt het bouwplan mede op basis van het BKP.

 

Beroep

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgestelde beeldkwaliteitsplan.

Naar boven