Besluit hogere waarde wegverkeerslawaai t.b.v. transformatie pand Beilerstraat 221

Logo Assen

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten hogere waarden vast te stellen in het kader van de Wet geluidhinder ten behoeve van de transformatie van de voormalige marechaussee kazerne aan de Beilerstraat 221.

Afweging

Burgemeester en wethouders van Assen hebben een omgevingsvergunning verleend voor transformatie van de voormalige marechaussee kazerne en het koetshuis aan de Beilerstraat 221 naar woningen. Voor de uitvoering van deze vergunning is een besluit hogere waarde nodig, omdat uit het akoestisch onderzoek bij de aanvraag is gebleken dat de geluidsbelasting op de naar weg gekeerde gevels als gevolg van verkeer op de Europaweg-Zuid en de Beilerstraat meer bedraagt dan de voorkeurswaarde van 48 dB, namelijk maximaal 53 dB. Bron- en overdrachtsmaatregelen t.b.v. de reductie van wegverkeerslawaai zijn niet doelmatig of stuiten op stedenbouwkundige, verkeerskundige en financiële bezwaren. Daarom zijn voor de transformatie van het pand hogere waarden vastgesteld.

Het starten van de procedure voor het verkrijgen van hogere waarden Wet geluidhinder

Tot 1 november 2014 was op de voorbereiding van een besluit hogere waarde de uitgebreide procedure (afdeling 3.4 Awb) van toepassing. Sinds de wijziging van het omgevingsrecht per 1 november 2014 mag voor een besluit hogere waarde ook de korte procedure doorlopen worden als het vaststellen van het besluit hogere waarde nodig is in het kader van een functiewijziging via de reguliere omgevingsvergunning (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2°, van de Wabo). In voorliggend geval is hier sprake van en is procedureel de reguliere wijze van bezwaar en beroep van toepassing.

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Team Ruimte, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

De publicatie van de tervisielegging wordt geplaatst in de staatscourant en de Berichten van de Brink van 22 december 2020. Het besluit en de daarbij behorende bijlagen worden tevens analoog bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen ter visie gelegd.

 

Assen, 22 december 2020

Naar boven