Bestemmingsplan ‘Middachtensingel - Kinderkamp'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2020 heeft vastgesteld

het bestemmingsplan ‘Middachtensingel - Kinderkamp'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.942-0301;

Plangebied

Het plangebied omvat de percelen Kinderkamp 4 en 6, Kermisland 2 en Middachtensingel 12 en is gelegen in de buurt Over het Lange Water (wijk Presikhaaf Oost).

Aanleiding en doel

Aan de Middachtensingel-Kinderkamp in de wijk Presikhaaf Oost bevinden zich diverse maatschappelijke voorzieningen, waaronder De Parkschool, Mariëndael, sporthal Kermisland en sporthal Kinderkamp. De bebouwing is veelal gedateerd en voldoet wat betreft huisvesting niet meer aan de hedendaagse standaarden.

Het is de bedoeling dat in het gebied Middachtensingel/Kinderkamp e.o. de komende jaren verschillende ontwikkelingen zullen plaatsvinden namelijk:

 

  • 1.

    De basisscholen De Parkschool en De Ibn-i Sina krijgen samen één nieuw schoolgebouw. Het nieuwe schoolgebouw komt op het terrein waar De Parkschool nu al gevestigd is (Kinderkamp 7).

  • 2.

    Er komt een nieuwe sporthal op het terrein van de voormalige Kennedyschool. HetDeze krijgt drie gymzalen en een spelzaal, een tribune en een kantine.

  • 3.

    Sporthal Kermisland wordt afgebroken als de nieuwe sporthal klaar is. Op deze locatie komen nieuwe appartementen.

  • 4.

    Gymzaal Kinderkamp wordt afgebroken en dit terrein wordt ingericht als parkeerplaats.

De voorgenomen ontwikkelingen zijn, met uitzondering van de renovatie van het schoolgebouw Mariëndael (VSO) en de bouw van de nieuwe sporthal, niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Elsweide - Over het Lange Water", waardoor een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk is..

Besluitvorming

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het plan zoals deze in ontwerp heeft gelegen.

Ter inzage en raadplegen stukken

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 22 december 2020 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 1 februari 2021) voor een ieder ter inzage op het stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53. De plannen zijn met ingang van 22 december 2020 ook op het internet in te zien.

Bestemmingsplan ‘Middachtensingel - Kinderkamp'

De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.942-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.942-0301/ 

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven