RECTIFICATIE - Ontwerpbestemmingsplan, ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp hogere waarden besluit op het perceel Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a, Alphen aan den Rijn, bouwen van 190 woningen met een parkeervoorziening.

Logo Alphen aan den Rijn

In de publicatie over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp hogere waardebesluit op het perceel Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a in week 51 van 2020 stond de termijn van ter inzagelegging niet correct vermeld. De einddatum dient 27 januari 2021 te zijn.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 8 december 2020 het ontwerpbestemmingsplan Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a (blok 34) en hiermee gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp hogere waarde besluit ter inzage leggen.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning heeft betrekking op het plangebied dat op het perceel Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a te Alphen aan den Rijn. De ontwikkelaar is voornemens om op het perceel Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a maximaal 190 woningen te realiseren. De huidige bebouwing op de kavel bestaat uit een leegstaand kantoorpand.

Aangezien de beoogde herontwikkeling op deze locatie niet mogelijk is volgens de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Alphen Stad’ dient hiervoor een planologische procedure te worden doorlopen. De coördinatieregeling biedt de mogelijkheid om twee procedures (bestemmingsplan, omgevingsvergunning en hogere waarde geluid) samen te voegen. De gemeenteraad heeft op 24 september 2020 besloten de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro toe te passen op het perceel Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a te Alphen aan den Rijn.

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan ‘Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a’

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a’, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Astationsomgblok34-ON01, ligt vanaf 17 december 2020 tot en met 27 januari 2021 voor een ieder ter inzage.

  • 2.

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a’

  • Op 12 november 2020 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning aangevraagd. Het ontwerpbesluit bevat het voornemen om deze vergunning te verlenen. Het ontwerpbesluit (met bijbehorende stukken) tot het verlenen van de omgevingsvergunning liggen met ingang van 17 december 2020 tot en met 27 januari 2021 voor een ieder ter inzage.

  • 3.

    Ontwerp hogere waarde besluit ‘Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a’

  • Het ontwerpbesluit hogere waarden voor het vaststellen van hogere geluidswaarden voor het plan ‘Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a’, ligt vanaf 17 december 2020 tot en met 27 januari 2021 voor een ieder ter inzage.

Inzage

U kunt de ontwerpbesluiten en de bijbehorende bestanden inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis te Alphen aan den Rijn.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, ontwerp-omgevingsvergunning en hogere waarden besluit ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (bijvoorbeeld door het invoeren van een adres en huisnummer of in geavanceerd zoeken de plannaam of bovenstaande plan-ID-nummer in te voeren).

Vanwege de coronamaatregelen wordt u aangeraden om het ontwerpbestemmingsplan en de andere stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. Een afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer (14 0172) of door een e-mail te sturen naar ROJuristen@alphenaandenrijn.nl.

Hoe kunt u reageren?

Binnen bovenstaande termijn van ter visieligging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a’ bij de gemeenteraad indienen.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie vermeld u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geeft u aan dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Doctor A.D. Sacharovlaan 2 en 2a, 339824.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of nadere informatie kunt u contact opnemen met Officemanagement Ruimte op telefoonnummer 14 0172.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit hogere waarden dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. In uw reactie vermeld u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geeft u aan dat het gaat om het ontwerpbesluit geregistreerd onder kenmerk 2020234898.

  • Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 - 54 50 000).

  • Uw zienswijzen kunnen tevens per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl

Na het vaststellen van de besluiten maken we deze opnieuw gelijktijdig bekend in één publicatie. De besluiten liggen dan opnieuw zes weken ter inzage. In deze periode kan gecombineerd beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. In de beroepsprocedure worden de besluiten behandeld als één besluit.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 23 december 2020

Naar boven