Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Valburg - 21 (Reparatie Transformatorstation afslag A15), Nijmegen

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 16 december 2020 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg - 21 (Reparatie Transformatorstation afslag A15)’, Nijmegen gedeeltelijk gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg – 20 (Transformatorstation afslag A15)’ is op 8 juli jl. door de raad van de gemeente Nijmegen vastgesteld. In het op 16 december jl. vastgestelde (gedeeltelijk) gewijzigde bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg – 21 (Reparatie transformatorstation afslag A15)’ is het bestemmingsplan, vanwege zorgvuldigheidsoverwegingen, op een tweetal aspecten, naar aanleiding van ingediende beroepen, gerepareerd.

Het herstelbesluit heeft betrekking op de volgende aspecten:

a. het uitsluiten van geluidzoneringsplichtige inrichtingen;

b. het vastleggen van de bovengrondse hoogspanningsverbinding op de verbeelding.

De regels en de verbeelding van het bestemmingsplan sluiten als gevolg van dit herstelbesluit beter aan bij de bouw- en gebruiksmogelijkheden die beoogd zijn en die in de plantoelichting zijn beschreven.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 24 december 2020 tot en met donderdag 4 februari 2021 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen. Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP144W21-VG01

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan uitsluitend tegen de aangebrachte aanpassingen/wijzigingen. Het instellen van beroep dient te gebeuren in de periode van vrijdag 25 december 2020 tot en met donderdag 4 februari 2021 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet voldoen aan de eisen die artikel 6:5 van de Awb daaraan stelt.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Naar boven