Rectificatie: Gemeente Amsterdam - gecoördineerde omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden - nieuwbouw van 5 woontorens (382 appartementen) met stallingsgarage en commerciële ruimte inclusief een horecagelegenheid categorie 1 van maximaal 770 m2 in het telefooncentralegebouw - Ottho Heldringstraat 1-5, Amsterdam

Logo Amsterdam

[Deze publicatie betreft een rectificatie omdat het een gecoördineerde besluit betreft, dient beroep aan te worden getekend bij de Raad van State i.p.v. bij de rechtbank Amsterdam. De oorspronkelijke publicatie is op 16 december 2020 bekendgemaakt, beschikbaar via Staatscourant 2020, 66762.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam heeft besloten om een omgevingsvergunning te verlenen, met toepassing van de Coördinatieverordening Amsterdam, paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 2.12 eerste lid, sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder, voor de activiteit “het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met regels ruimtelijke ordening” en het besluit voor de vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, op de locatie Ottho Heldringstraat 1, 1066AZ, te Amsterdam. De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is op de procedure de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht, afdeling 3.4 van toepassing. Dit wil zeggen dat het besluit en de daarbij behorende stukken zes weken ter inzage liggen, van 17 december 2020 tot 28 januari 2021 bij het Stadsloket Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam.

Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op onze website www.amsterdam.nl 

U kunt de stukken tevens inzien op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-rooNL.IMRO.0363.F2005PBSTD-VG01.

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit?

Gelet op de gecoördineerde besluitvorming als bedoeld in artikel 3.30 Wro, alsmede het bepaalde in artikel 8.3 Wro, kunt u - als u belanghebbende bent bij het besluit - beroep instellen bij de Raad van State, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd.

U moet wel een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend of gegronde redenen hebben waarom u dit niet heeft gedaan.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (verlening omgevingsvergunning en verlening objectvergunning) bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Of digitaal via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Op deze website vindt u ook meer informatie.

Vermeld in uw beroepschrift altijd:

uw naam, adres en telefoonnummer;

de datum waarop u het beroepschrift schrijft en uw handtekening;

het besluit waartegen u beroep instelt, datum en referentienummer/kenmerk van het besluit;

waar mogelijk een afschrift van het besluit waartegen u beroep instelt;

waarom u beroep instelt.

Schorsende werking

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen, dat het besluit waartegen u beroep instelt geldig blijft totdat over uw beroep is beslist.

Spoed? Voorlopige voorziening

Bij grote spoed kunt u (tegen kosten) een zogeheten voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij:

de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Of digitaal via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Amsterdam, 16 december 2020

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam,

namens hen,

Dhr. J. Akalei

Teammanager Vergunningen Nieuw-West

Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving

 

Naar boven