besluit hogere grenswaarde en maatwerkvoorschriften

Logo Beuningen

Ten behoeve van het bestemmingsplan “Locatie Asdonck” hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen in het kader van de Wet geluidhinder en het activiteitenbesluit milieubeheer:

  • 1.

    Het besluit hogere grenswaarde op grond van de wet Geluidhinder. Aan de hand van een akoestisch onderzoek is aangetoond dat de verwachte geluidsbelasting op de geprojecteerde nieuwe woningen aan de van Heemstraweg, veroorzaakt door de geluidsbelasting van de van Heemstraweg, de wettelijke voorkeursnorm van 48 dB met 8 dB zal overschrijden. Ten behoeve van het bestemmingsplan heeft het college ter plaatse een ontheffing verleend voor een hogere geluidsbelasting van maximaal 56 dB, als bedoeld in artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder;

  • 2.

    Het besluit hogere waarden en maatwerkvoorschrift evenemententerrein. Vanwege de evenementen zal geluidhinder worden veroorzaakt op de nieuw te realiseren woningen op het Asdonckterrein en de bestaande woningen in de omgeving. Uit onderzoek blijkt dat het niet mogelijk is om binnen de waarden in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit evenementen te laten plaatsvinden op het terrein. Om toch binnen aanvaardbare hinder voor de bestaande en nieuwbouw woningen evenementen te kunnen houden worden maatwerkvoorschriften met maximaal toelaatbare hogere grenswaarden geformuleerd voor het gebruik van het evenemententerrein. Het gaat om voorschriften zoals bedoeld in artikel 8.42 lid 1 van de Wet milieubeheer en artikel 2.20 van het Activiteitenbesluit milieubeheer (Activiteitenbesluit).

De besluiten met de bijbehorende stukken ligt vanaf 29 december 2020 tot en met 8 februari 2021 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de besluiten op afspraak inzien (tel. 14 024).

Tegen de besluiten kunnen belanghebbenden vanaf 30 december 2020 gedurende een termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Ook kan tot en met de genoemde datum een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beuningen, 17 december 2020

Naar boven