Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rijndijk 86, Hazerswoude-Rijndijk en beeldkwaliteitsplan Nieuw Rein, Hazerswoude

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt bekend dat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in zijn vergadering van 10 december 2020 het bestemmingsplan Rijndijk 86, Hazerswoude-Rijndijk gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een woongebied met maximaal 102 woningen mogelijk aan de Rijndijk 86 in Groenendijk. Tevens is het beeldkwaliteitsplan Nieuw Rein, Hazerswoude gewijzigd vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan in?

Het plangebied is gelegen tussen de Rijndijk en de Oude Rijn aan de Rijndijk 86 in Groenendijk en betreft de voormalige locatie van sticker- en lijmfabriek Avery Dennison, kadastraal bekend gemeente Hazerswoude, sectie H, nummers 247, 248, 249, 250 en 251.

Doel van het bestemmingsplan is om herontwikkeling naar een woongebied met maximaal 102 woningen planologisch mogelijk te maken.

In het beeldkwaliteitsplan wordt de gewenste beeldkwaliteit beschreven en de te hanteren welstandscriteria voor de woningen en overige voorzieningen. Het gaat hierbij om de beoogde ruimtelijke kwaliteit en architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan zal gaan gelden als aanvulling op de welstandsnota.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan

Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen en nieuwe inzichten is het vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan op een aantal punten (ambtshalve) gewijzigd ten opzichte van de ontwerpen. De wijzigingen hebben betrekking op de plantoelichting, regels en verbeelding van het bestemmingsplan en op het beeldkwaliteitsplan. In Bijlage II Nota van wijzigingen bij het raadsbesluit zijn zo veel als mogelijk alle wijzigingen opgesomd, onderverdeeld naar wijzigingen als gevolg van de zienswijzen (één en ander conform de Nota van zienswijzen) en ambtshalve wijzigingen. Deze Nota is geen uitputtend overzicht van alle wijzigingen. Om exact te weten of sprake is van een wijziging dient het (vastgestelde) bestemmingsplan te worden vergeleken met het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan Rijndijk 86, Hazerswoude-Rijndijk, met identificatienummer NL.IMRO.0484.HRrijndijk86-VA01, met bijbehorende stukken, ligt van 24 december 2020 tot en met 3 februari 2021 ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.HRrijndijk86-VA01.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De volgende personen kunnen beroep indienen:

  • belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Een verzoek om voorlopige voorziening tot schorsing van het plan kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn, 23 december 2020

Naar boven