Rectificatie bekendmaking Herstelbesluit (op grond van artikel 6:19 Awb) bestemmingsplan Westvaartpark

Logo Alphen aan den Rijn

Op 7 oktober 2020 is de vaststelling van een herstelbesluit voor het bestemmingsplan Westvaartpark bekendgemaakt. Vanwege een discrepantie tussen de verbeelding die is gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl en de digitale verbeelding die deel uitmaakt van de plantoelichting (voor wat betreft de functieaanduiding ‘specifieke vorm van verkeer - langzaam verkeer’) wordt de bekendmaking van dit herstelbesluit opnieuw gepubliceerd. Het herstelbesluit wordt bovendien opnieuw ter inzage gelegd.

Inhoud

De gemeenteraad heeft op 20 februari 2020 het bestemmingsplan Westvaartpark vastgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt de nieuwbouw van in totaal 350 woningen planologisch mogelijk gemaakt, binnen het gebied dat ligt aan de westzijde van de kern Hazerswoude-Rijndijk en (grofweg) wordt begrensd door de Rijndijk, Gemeneweg en de spoorlijn Leiden-Utrecht. Tegen het bestemmingsplan is beroep ingesteld. Artikel 6:19 van de Awb biedt de mogelijkheid om tijdens het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd herstelbesluit. De gebreken die in dit herstelbesluit gerepareerd worden, hebben betrekking op:

  • ontsluiting van het plangebied

  • provinciaal beleid voor ruimtelijke kwaliteit

  • watergang nabij perceel Rijnpark 111a

  • ladder voor duurzame stedelijke ontwikkeling

Hoe kunt u het herstelbesluit inzien?

Het herstelbesluit, met identificatienummer NL.IMRO.0484.HRwestvaartpark-VA02, en de bijbehorende bijlagen liggen vanaf 24 december 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis en zijn ook digitaal in te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gezien de coronamaatregelen die momenteel van kracht zijn, wordt u aangeraden om het herstelbesluit digitaal te raadplegen.

Rechtsbescherming

Binnen zes weken vanaf de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het herstelbesluit. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het herstelbesluit. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling. U kunt ook digitaal beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Daarvoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor meer informatie over het digitaal indienen van beroep en een verzoek om voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een beroep en een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Naast beroep is tegen de vaststelling van het bestemmingsplan Westvaartpark ook een verzoek om voorlopige voorziening ingediend. Op grond van artikelen 6:19 en 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht heeft dit verzoek om voorlopige voorziening van rechtswege ook betrekking op het herstelbesluit. Als gevolg daarvan treedt het herstelbesluit niet eerder in werking dan nadat daarop door een beslissing is genomen.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 23 december 2020

Naar boven