\ Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoek Valkenburgerweg-Lindelaufer Gewande’ en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Voerendaal

Burgemeester en wethouders van Voerendaal maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoek Valkenburgerweg-Lindelaufer Gewande’ voor een ieder ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is opgesteld om het braakliggende terrein te herontwikkelen tot één of twee bedrijfskavel(s).

\ Ter inzage en zienswijzen

Vanaf 19 december 2020 tot en met 29 januari 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor een ieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente aan het Raadhuisplein 1 te Voerendaal, afsluitend op afspraak (via telefoonnummer 045 - 575 33 99).

Het ontwerp is tevens elektronisch te raadplegen de via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpplan heeft identificatienummer: NL.IMRO.0986.BPhoekVwgLGew-ON01.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een schriftelijke of mondelinge zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

\ Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op

15 december 2020 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen dit ontwerpbestemmingsplan.

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van de gewenste ontwikkelingen is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport dan wel een milieueffectbeoordelingsrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

 

Voerendaal, 18 december 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal

 

Naar boven