Vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied Twenterand PH Westerhoevenweg 4a en Stouweweg 7”

Logo Twenterand

 

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2020 het volgende bestemmingsplan heeft vastgesteld, te weten:

Buitengebied Twenterand PH Westerhoevenweg 4a en Stouweweg 7”.

Het voorliggend plan heeft betrekking op de locaties Stouweweg 7 te Vriezenveen en de Westerhoevenweg 4a te Vriezenveen. Aan de Stouweweg 7 bevindt zich een woonerf met voormalige agrarische bedrijfsbebouwing. Op het woonerf worden de betonnen mestsilo en twee schuren gesloopt. Hiervoor in de plaats is de wens om een nieuwe schuur aan de Stouweweg 7 terug te bouwen voor het beroep aan huis. Daarnaast is op de locatie een bijgebouw van 200 m2 aanwezig bij de woning welke behouden blijft.

Aan de Westerhoevenweg 4a te Vriezenveen bevindt zich een agrarisch erf met alleen een stal. De stal behoort bij het agrarisch bedrijf aan de Hammerweg 68 te Vriezenveen waar ook de huidige bedrijfswoning van het bedrijf aanwezig is. Vanwege de bedrijfsvoering is het wenselijk om een extra bedrijfswoning naast de agrarische stal aan de Westerhoevenweg 4a te realiseren. Om dit mogelijk te maken dient conform de gemeentelijke beleidsnotitie Erventransitie gemeente Twenterand 2019 elders aan landschap ontsierende bebouwing met asbest houdend materiaal te worden gesloopt. Het resterende deel van de te slopen bebouwing aan de Stouweweg wordt hiervoor ook ingezet. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1700.201912BPBGPH-vas1.

Ter inzage legging

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien.

TIJDELIJKE MAATREGEL TER VOORKOMING VAN VERSPREIDING COVID-19.

Eventuele stukken kunt u op aanvraag digitaal ontvangen. Wij verzoeken u telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer 0546-840840 van het gemeentehuis zodat wij uw specifieke verzoek kunnen behandelen.

Het is op dit moment niet mogelijk om de stukken op het gemeentehuis in te zien.

Beroepsmogelijkheden

Van 25 december 2020 tot en met 5 februari 2012 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

• belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

• belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven