Verkeersbesluit voor het instellen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Wethouder Bloemenstraat in Delden.

Logo Hof van Twente

 

 

Aanleiding

Er is een verzoek ingediend om een bestaande parkeerplaats aan de Wethouder Bloemenstraat aan te wijzen tot een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats met kenteken. De locatie ligt bij het achtepad dat door de bewoners wordt gebruikt om hun woning aan de Peperkampweg 43 te kunnen betreden. Doordat de auto nu ook al wordt geparkeerd op deze locatie zal er geen extra druk op de parkeercapaciteit zijn.

Juridische achtergrond

In artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit. Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). De weg waarover in dit besluit wordt besloten, is in beheer bij de gemeente Hof van Twente.

Overwegingen

Beschrijving van het gebied, weg of straat.

De Weth. Bloemenstraat is gelegen binnen de bebouwde kom van Delden. Deze weg is gecategoriseerd en ingericht als erftoegangsweg.

Beschrijving van de functie of het beoogd functioneren.

De wegen in de kern van Delden zijn gecategoriseerd als erftoegangsweg. Dit betekent dat hier de woon-/verblijfsfunctie centraal staat. Hierbij moet ook worden voorzien in de parkeerbehoefte van deze functie.

Criteria voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.

De aanvrager voldoet aan de criteria zoals beschreven in de “beleidsregel gehandicaptenparkeerplaats”. Zodra de aanvrager niet meer voldoet aan de bovengenoemde criteria zal de gereserveerde parkeerplaats worden opgeheven.

Gewenste locatie gehandicaptenparkeerplaats

Gezien het bovenstaande is het wenselijk om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (75-ZP-GF) in te stellen aan de Wethouder Bloemenstraat in de nabijheid van het achterpad naar de woning Peperkampweg 43 (Delden) Gehandicaptenparkeerplaats

Algemene overweging

Dit verkeersbesluit wordt genomen vanuit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2, lid 1, onder c van de Wegenverkeersweg 1994). AdviezenOp grond van artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Door de verkeersadviseur is een positief advies gegeven over het verkeersbesluit.

BESLUIT

 

  • 1.

    Een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te stellen op de Wethouder Bloemenstraat in de nabijheid van het achterpad naar de woning Peperkampweg 43 in, door het plaatsen van de borden E06 en OB309 (kenteken: 75-ZP-GF), overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990;

Goor, 16 december 2020,

Namens Burgemeester en wethouders van Hof van Twente

R.J. Koetsier

Medewerker Verkeer en Vervoer

 

Publicatie

Dit besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd in het huis-aan-huisblad het Hofweekblad en op de site https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant.

Bezwaar

Binnen zes weken nadat dit besluit bekend is gemaakt, kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht schriftelijk bezwaar maken bij de het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB te Goor.

Naar boven