Gemeente Hof van Twente; Verkeersbesluit voor het instellen van een Laad-Loshaven met tijdsvenster ter hoogte van de Schoolstraat 6 in Goor.

Logo Hof van Twente

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding

In januari van dit jaar heeft de winkeleigenaar van het pand bij de laad-loshaven borden bij de gemeente aangegeven dat de bevoorrading door de vrachtwagen van de winkel regelmatig niet kon plaatsvinden omdat er auto’s geparkeerd stonden. Uit dit gesprek bleek dat de er eigenlijk alleen een probleem was op de dinsdagen, als de winkel wordt bevoorraad. Gezien de parkeerdruk ter plaatse, en gezien dat de laad- en losactiviteiten op dinsdagen overdag uitgevoerd worden, zal de laad- en losplaats gekoppeld worden aan een tijdvenster. De laad- en losplaats is beschikbaar op dinsdag van 07:00 tot 20:00h. Buiten dit tijdvenster van de laad-en losplaats is de plek beschikbaar voor winkelend publiek of omwonenden.

Juridische achtergrond

In artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit.

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Op grond van artikel 24, lid 2 Reglement en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) geldt dat: indien onder de verkeersborden E4 tot en met E8, E12 en E13 van bijlage 1, op een onderbord dagen of uren zijn vermeld, gelden de uit het bord of onderbord voortvloeiende geboden of verboden slechts gedurende de aangegeven dagen of uren. Door aan te sluiten bij de laad- en lostijden van de bevoorraders en de openingstijden van de winkels kan een dubbelfunctie van de laad- en loshaven worden gecreëerd.

De weg waarover in dit besluit wordt besloten, is in beheer bij de gemeente Hof van Twente.

Overwegingen

Beschrijving van het gebied, weg of straat.

De Schoolstraat is gelegen binnen de bebouwde kom van Goor. Deze weg is gecategoriseerd en ingericht als erftoegangsweg.

Beschrijving van de functie of het beoogd functioneren.

De wegen in de kern van Goor zijn gecategoriseerd als erftoegangsweg. Dit betekent dat hier de woon-/verblijfsfunctie centraal staat. Hierbij moet ook worden voorzien in de parkeerbehoefte van deze functie.

Locatie laad-en loshaven

Algemene overweging

Dit verkeersbesluit wordt genomen vanuit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2, lid 1, onder c van de Wegenverkeersweg 1994). 

Adviezen

Op grond van artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Door de verkeersadviseur is een positief advies gegeven over het verkeersbesluit.

BESLUIT

Besluit

  • 1.

    Op grond van voorgaande overwegingen, wordt besloten voor het instellen van een laad- en losplaats verkeersbord E7 ter hoogte van Schoolstraat 6 in Goor en te beperken door het plaatsen van een onderbord met de tekst: "Dinsdag 07-20 h ", overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990.

Goor 16 december 2020,

Namens Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

R.J. Koetsier

Medewerker Verkeer en Vervoer

 

Publicatie

Dit besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd in het huis-aan-huisblad het Hofweekblad en op de site https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant 

Bezwaar

Binnen zes weken nadat dit besluit bekend is gemaakt, kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht schriftelijk bezwaar maken bij de het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB te Goor.

 

Naar boven