Gemeente Amsterdam - vaststelling uitwerkingsplan - Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder, het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 8 december 2020 het uitwerkingsplan “Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia” vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 8 december 2020, op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in deze wet.

Uitwerkingsplan

In het bestemmingsplan Nieuwendam Noord – Markengouw (moederplan) is een uitwerkingsplicht vastgelegd voor het gebied met de bestemming Gemengd – Uit te werken. Met het uitwerkingsplan “Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia” wordt gedeeltelijk gevolg gegeven aan deze uitwerkingsplicht, waarvoor het ruimtelijk kader al grotendeels in het moederplan is gegeven. Op de Parnassia-locatie wordt voorzien in de bouw van 23 appartementen en 7 grondgebonden woningen. Het plangebied wordt begrensd door het Blokdijkpad in het noorden, de Grootslagstraat in het oosten, de Dijkmanshuizenstraat in het zuiden en de Markengouw in het westen.

Het vastgestelde uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt kortheidshalve verwezen naar het collegebesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Hogere waarden

De voorkeursgrenswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van de woningen, vanwege de Rijksweg A10, worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Ingevolge artikel 145 van de Wet geluidhinder vangt de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden aan met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tegelijk met het uitwerkingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere waarden ter inzage.

Het uitwerkingsplan “Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia” en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van 24 december 2020 gedurende een termijn van zes weken en een dag ter inzage op het volgende adres:

Het uitwerkingsplan “Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia” met de daarop betrekking hebbende stukken is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1802BPSTD-VG01.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan “Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia” en het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan “Nieuwendam Noord – Markengouw uitwerking Parnassia” treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Het besluit hogere waarden treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Het uitwerkingsplan valt onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 23 december 2020

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven