Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan ‘Heem van Selis fase 1’ te Boxtel

Logo Boxtel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van artikel 3.9 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 24 december 2020 gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

- Het ontwerpwijzigingsplan Heem van Selis fase 1.

 

Ontwerpwijzigingsplan

De locatie Selissen in Boxtel wordt de komende jaren ontwikkeld tot een woningbouwlocatie: Het heem van Selis. Binnen het plangebied is de ontwikkelaar voornemens om in fase 1, 24 vrije sector huurappartementen te realiseren met op de begane grond van het appartementencomplex maatschappelijke voorzieningen, bestaande uit een kinderdagverblijf met een buitenschoolse opvang en een nader in te vullen andere maatschappelijke voorziening, te realiseren. Het kinderdagverblijf zal een lokale functie voor de wijk hebben en sluit aan op de behoefte vanuit de (nieuwe) wijk voor de opvang van kinderen. Het appartementencomplex met kinderdagverblijf ligt tussen de Bosscheweg (aan de westzijde), het parkeerterrein en horecagelegenheid De Oude Ketting (aan de noordzijde) en de percelen Selissen 1 en 2 (aan de noordoostzijde).

Op basis van het bestemmingsplan ‘Selissen’ is het realiseren van maatschappelijke voorzieningen niet direct toegestaan. Binnen de bestemming ‘Woongebied’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming ‘Woongebied’ te wijzigen naar een bestemming ‘Maatschappelijk’. Dit wijzigingsplan gaat in op de functiewijziging om op de begane grond van het appartementencomplex maatschappelijke voorzieningen mogelijk te maken.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Heem van Selis fase 1’ ligt met ingang van donderdag 24 december 2020 tot en met woensdag 3 februari 2021 zes weken ter inzage. Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.WZ06SELISSENFASE1-OTW1.

 

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m woensdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Raadpleeg www.boxtel.nl voor de actuele openingstijden en de geldende voorschriften rondom het covid-19 virus.

Zienswijzen

Tot en met woensdag 3 februari 2021 kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Dat kunt u schriftelijk of mondeling doen.

Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Boxtel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

 

 

Crisis- en herstelwet

Op dit wijzigingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.  Dit betekent dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Yorick van Houts van team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 073-5531662 en per e-mail op Y.v.Houts@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Boxtel, 23 december 2020

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris,

A. Kraal

 

De burgemeester,

R.S van Meygaarden

 

 

Naar boven