Partiële herziening “Structuurvisie Bergen op Zoom 2030” vastgesteld

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2020 de partiële herziening van de “Structuurvisie Bergen op Zoom 2030” heeft vastgesteld.

Aanleiding/doel

De partiële herziening van de structuurvisie voorziet in een kleine aanpassing van de oorspronkelijke “Structuurvisie Bergen op Zoom 2030” uit 2011, ten behoeve van de beoogde ontwikkeling van het ‘Poortgebied Bergsche Heide’.

In de oorspronkelijke Structuurvisie was voor de betreffende gronden enkel de ontwikkeling van een bungalowpark voorzien. Ook was de begrenzing van deze recreatieve ontwikkeling kleiner dan dat deze nu is beoogd. Met de partiele herziening van de structuurvisie is de voorgenomen ontwikkeling van het “Poortgebied Bergsche Heide” opgenomen in de projectenlijst en is de begrenzing van het vlak ‘recreatieve doeleinden’ aangepast conform de grenzen van de beoogde ontwikkeling.

Het in lijn brengen van de structuurvisie met de beoogde ontwikkeling is noodzakelijk om een voorkeursrecht op basis van de Wet voorkeursrecht gemeente te kunnen vestigen op gronden gelegen in het gebied.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van de partiële herziening met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 december 2020 gedurende zes weken (tot en met 4 februari 2021) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. De structuurvisie is vanaf dat moment ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMR0.0748.SVGherz-0301.

In werking

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de partiële herziening van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven