Publicatie ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde

Logo Bergen (NH)

Verzoek Hogere Waarde Wet geluidhinder voor het realiseren van een woonbestemming aan de Voorstraat 54 in Egmond aan Zee middels een bestemmingsplan

 

Bij de gemeente Bergen (NH) is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder voor het realiseren van een woonbestemming en het toevoegen van een nieuwe woning aan de Voorstraat 54 in Egmond aan Zee, kadastraal bekend gemeente Egmond aan Zee, sectie A, nummer 5738. Het plangebied is gelegen binnen de geluidszone van de Voorstraat.

 

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, en alle spoorlijnen zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg of spoorlijn zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

 

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van de planontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Voorstraat, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeur-grenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevels van de geprojecteerde woning is, met een geluidbelasting van ten hoogste 63 dB, gelijk aan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 63 dB op de voorgevel. En een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 57 dB op de westgevel.

 

De stukken van dit ontwerpbesluit liggen met ingang van 21 december 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Bergen (NH), Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR, Alkmaar. Vanwege de corona pandemie zijn de genoemde stukken alleen op afspraak fysiek in te zien. Wij vragen u in dat geval contact op te nemen met het Team Plannen en Projecten via info@bergen-nh.nl of telefoon 072-8880000. Het is mogelijk om kosteloos afschriften van de stukken te ontvangen.

 

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen op het ontwerpbesluit. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Bergen (NH), postbus 175, 1860 AD Bergen (NH) onder vermelding van zienswijzen ontwerpbesluit Hogere Waarde Wet geluidhinder Voorstraat 54, Egmond aan Zee. Voor een mondeling zienswijze kunt u een afspraak maken met het Team Plannen en Projecten, telefoon 072-8880000.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Bergen (NH), telefoonnummer 072-8880000.

 

 

Bergen, 18 december 2020

Naar boven