Gemeente Stichtse Vecht - ontwerpwijzigingsplan Kleihoeve in Tienhoven – permanente bewoning

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Kleihoeve in Tienhoven met ingang van vrijdag 18 december 2020 tot en met donderdag 28 januari 2021 ter inzage ligt.

Bestemmingswijziging van recreatiepark naar woongebied

Aan de Westbroekse Binnenweg in Tienhoven ligt een aantal recreatieparken. De chalets op deze recreatieparken worden, op een aantal na, al lange tijd permanent bewoond. Hoewel dit strijdig is met het bestemmingsplan wonen veel bewoners hier op dit moment legaal op basis van een zogenoemd overgangsrecht. In het verleden is beleid vastgesteld om deze permanente bewoning definitief te legaliseren. Voor de meeste parken is dit beleid inmiddels uitgevoerd; voor een aantal parken is dit bijna het geval.

In bestemmingsplan Maarsseveense Plassen 2018 is de bevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van de bestemming waardoor wonen op deze parken toegestaan wordt. Samen met de bewoners van de parken is gewerkt aan het voorbereiden van deze wijzigingsprocedures. Daarbij is er per park een stedenbouwkundig bureau dat de bewoners begeleidt bij de aanvraag van de procedure. Uiteindelijk zal ieder park in zijn geheel aan de in het bestemmingsplan genoemde regels voor de wijzigingsprocedure moeten voldoen.

Inmiddels hebben de recreatieparken De Veenhoeve, Berkenhof, De Molenpolder, De Vier Hoeven en het Zwaluwpark de wijzigingsprocedure geheel doorlopen. Op deze parken is permanente bewoning dus definitief toegestaan. Op 8 december hebben burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht ingestemd met de ontwerpwijzigingsplannen voor Kleihoeve en Willemshof.

Het wijzigingsplan inzien

U kunt het ontwerpwijzigingsplan (NL.IMRO.1904.WPKleihoeveTHN‐OW01) met ingang van vrijdag 18 december 2020 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het wijzigingsplan ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 te Maarssen. Hiervoor moet u een afspraak maken via info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.

Reageren op het plan

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Het correspondentieadres is Postbus 1212, 3600 BE Maarssen. Een zienswijze dient minimaal de volgende gegevens te bevatten:

  • 1.

    uw volledige naam en adresgegevens.

  • 2.

    de datum waarop u de brief schrijft.

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent.

  • 4.

    de reden waarom u het hier niet mee eens bent.

  • 5.

    uw handtekening.

Voor het indienen van uw zienswijze(n) kunt u ook gebruik maken van een digitaal formulier. Heeft u vragen over dit plan of wilt u uw zienswijze(n) mondeling kenbaar maken, dat kan via telefoonnummer 14 0346 aan Jeremy Bouwmeester van team Omgevingskwaliteit.

Naar boven