Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project ViA15, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit watervergunning activiteit gebruiken waterstaatswerk/beschermingszone – Waterschap Rivierenland

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infra­structuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A12/A15 Ressen – Oud-broeken (ViA15) is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een aanvraag van GelreGroen Construction V.O.F. om een watervergunning voor het uitvoeren van werkzaamheden in en aan een waterstaatswerk of beschermingszone op grond van artikel 3.2 van de Keur Waterschap Rivierenland 2014. Het ontwerpbesluit met kenmerk 2020146705/2020155683 is afgegeven door het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland en heeft betrekking op de eindsituatie van de brugpijlers van het brugcomplex ViA15 in de waterkering Rijndijk en in de zomerkade Scherpekamp alsook een versterking van de Rijndijk te Angeren.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 december 2020 tot en met woensdag 3 februari 2021 ter inzage bij Waterschap Rivierenland. In verband met de maatregelen tegen COVID-19 is het kantoor van Waterschap Rivierenland voor publiek gesloten. Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen wel digitaal worden toegezonden aan belanghebbenden die deze stukken willen inzien. Belanghebbenden kunnen hiervoor per e-mail een verzoek sturen aan vergunningen@wsrl.nl. Alleen indien er sprake is van een bijzondere omstandigheid kan het ontwerpbesluit op afspraak worden ingezien op kantoor van het waterschap (De Blomboogerd 1, 4003 BX Tiel).

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 24 december 2020 tot en met woensdag 3 februari 2021 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of monde­ling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer C. Joosten via telefoonnummer 0344 – 64 94 94 of via e-mailadres vergunningen@wsrl.nl.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer C. Joosten van Waterschap Rivierenland. telefoon 0344 – 64 94 94.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV-Projectadvisering bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, W. Warmerdam

Naar boven