Ontwerpbestemmingsplan Hoogstraat 4-8 Edam

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 22 december 2020 het ontwerpbestemmingsplan "Hoogstraat 4-8 Edam” gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.BPHoogstraatEdam-ow01.

Plangebied

De projectlocatie ligt binnen de vesting in het historische centrum van Edam aan de Hoogstraat en Nieuwehaven.

Doel

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van de projectlocatie Hoogstraat en het voormalige brandweerterrein in Edam. Met de brand is een gat in het stadshart van Edam geslagen, om deze plek in het stedelijk weefsel weer in te vullen is een plan ontwikkeld voor het toevoegen van maximaal 14 woningen en 3 winkels. De winkels worden voorzien in de plint aan de Hoogstraat, en 3 appartementen daarboven (waarvan 1 sociaal), evenals 2 woon-werkwoningen. Op de plaats van de huidige brandweerloods op het binnenterrein, wordt een gebouw met daarin twee woningen gerealiseerd. Zowel het voormalig politiekantoor als het brandweerhuis blijven behouden en worden getransformeerd naar woningen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 22 december 2020 gedurende 6 weken digitaal in te zien via de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website. In verband met de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus wordt van een papieren versie van het plan afgezien.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam, o.v.v. “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hoogstraat 4-8 Edam”. Voor het naar voren brengen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid, tel. (0299) 398 398. In de zienswijze geeft u aan op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Crisis- en herstelwet (Chw) is van toepassing

Omdat met dit plan de bouw van meer dan 11 woningen planologisch wordt gemaakt is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Algemene informatie

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid, tel. (0299) 398 398.

Volendam, 16 december 2020

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam.

Naar boven