Selectieleidraad zonnevelden eerste tranche 100 hectare

Logo 's-Hertogenbosch

 

Op 7 juli 2020 heeft de raad van ’s-Hertogenbosch de Visie energielandschap (deel A en B) vastgesteld. In het Uitvoeringsprogramma Visie Energielandschap (deel C) is opgenomen dat de gemeente uitvoering gaat geven aan een eerste tranche van initiatieven voor zonnevelden tot een plafond van totaal 100 hectare aan zonneveld-projecten. De afgelopen maanden is de uitvoering van deze eerste tranche nader uitgewerkt in een Selectieleidraad.

Het college van burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch maakt bekend dat zij de Selectieleidraad zonnevelden eerste tranche 100 hectare, als uitvoering van de Visie energielandschap, op 15 december 2020 heeft vastgesteld en bijbehorende selectieprocedure start. De gemeente nodigt hiermee potentiële initiatiefnemers uit om een initiatief voor een zonneveld voor de eerste tranche in te dienen. Uiterlijk 10 weken (excl. 2 weken kerst) na publicatiedatum van de leidraad, 18 december 2020, dienen de initiatieven voor zonnevelden uiterlijk te zijn ingediend. Na ontvangst van alle plannen, zal de gemeente ernaar streven om binnen een periode van 10 weken alle plannen te beoordelen op de eisen uit de Selectieleidraad. Vervolgens volgt een selectiebeslissing en worden indieners van de plannen hierover geïnformeerd.

De Selectieleidraad is beschikbaar via de volgende vindplaatsen:

  • www.overheid.nl (Gemeenteblad en Staatscourant)

  • Tenderned

  • In het Stadskantoor. In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend, u kunt alleen voor spoedgevallen op afspraak terecht. Hierdoor is fysieke inzage op dit moment niet altijd mogelijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de stukken digitaal via de genoemde vindplaatsen te raadplegen, neem dan contact op met de heer Helming tel. (073) 615 53 92. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Indien er vragen zijn over de Selectieleidraad, kunnen deze uiterlijk op 15 januari 2021 worden ingediend, via het e-mailadres selectiezonnevelden@s-hertogenbosch.nl

 

 

Naar boven