Bestemmingsplan Tolbert Hoofdstraat 68 vastgesteld (9356 TB Tolbert)

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 11 november 2020 het bestemmingsplan ‘Tolbert Hoofdstraat 68’ heeft vastgesteld. Het plan ligt voor een ieder ter inzage. Eveneens maken zij ingevolge artikel 6.12 Wro bekend dat de gemeenteraad op 11 november 2020 heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van eventuele kosten van de grondexploitatie niet aan de orde is.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de gewenste uitbreiding van de bestaande paardenhouderij op het perceel Hoofdstraat 68 in Tolbert. Daarbij bestaat het voornemen om een bestaande buitenrijbak te overdekken door middel van de bouw van een nieuwe rijhal. De voorgenomen bouw van de rijhal is in strijd met het geldende bestemmingsplan Tolbert. De nieuwe rijhal is gesitueerd buiten het bouw- en bestemmingsvlak. Realisering van de beoogde rijhal is enkel mogelijk door middel van een bestemmingsplanherziening, waarbij het bouwvlak wordt vergroot.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De vastgestelde wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1.

    De begrenzing van het bestemmingsplan;

  • 2.

    De aanpassing van het landschappelijk inpassingsplan.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Tolbert Hoofdstraat 68’ met bijbehorende stukken ligt vanaf 17 december 2020 tot en met 28 januari 2021 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie gemeentehuis Zuidhorn (Hooiweg 9) Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.lMRO.1969.BPTB19UITB1-VA01).

Beroep

Tegen het raadsbesluit kan tot en met 28 januari 2021 beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;

  • 3.

    belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een gewijzigd onderdeel van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam, adres, handtekening en de dagtekening. Ook geeft u een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via: digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

 

Naar boven