Ontwerpbestemmingsplan II TU-e Science Park (studentenhuisvesting) en concept verzoek (grens)wijziging Interim Omgevingsverordening Noord-Brabant

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 17 december 2020 ter inzage liggen:

1. het ontwerp van het bestemmingsplan II TU-e Science Park (studentenhuisvesting);

2. het conceptverzoek om (grens)wijziging van de Interim Omgevingsverordening (IOV) van de provincie Noord-Brabant;

3. het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van studentenhuisvesting aan de noordzijde van het huidige campusterrein. De bestaande, verouderde bebouwing (Connector, Paviljoen en Paviljoen-NP) wordt gesloopt en herontwikkeld naar studentenwoningen. Concreet behelst het plan de realisatie van twee woontorens en een laagbouw met in totaal een maximum van 735 studentenkamers.

Voor de ontwikkeling is een kleinschalige herbegrenzing nodig als bedoeld in artikel 3.21 van de Interim Omgevingsverordening Noord-Brabant (IOV). De procedure hiervoor is vastgelegd in artikel 6.2 van de IOV (procedure grenswijziging). Hiervoor is een verzoek vereist aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. Dit verzoek zal worden ingediend na afloop van de terinzagelegging. Het voornemen tot een verzoek (conceptverzoek) tot wijziging van de grens van een werkingsgebied ten behoeve van een ruimtelijke ontwikkeling maakt deel uit van de voorbereidingsprocedure. Om die reden wordt het conceptverzoek ter inzage gelegd en is in het plan (en het conceptverzoek) een inhoudelijke onderbouwing voor de grenswijziging gegeven.

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere waarden vast te stellen voor het gebied. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Inzage

De onder de punten 1 tot en met 3 genoemde documenten liggen met ingang van donderdag 17 december 2020 tot en met woensdag 27 januari 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80395-0201 

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Zienswijze bestemmingsplan en conceptverzoek wijziging IOV

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of (het conceptverzoek tot) de herbegrenzing in te dienen. Tegen het voornemen tot herbegrenzing kan ook afzonderlijk een zienswijze worden ingediend. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Zienswijze hogere waardenbesluit

Tijdens de genoemde termijn kan een belanghebbende een zienswijze indienen op het voorgenomen besluit tot vaststellen van de hogere grenswaarden. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (alleen telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 20 januari 2021 een afspraak te maken met de heer M. de Winter via telefoonnummer (040) 238 62 47.

Eindhoven 16 december 2020

Naar boven