Gemeente Aalsmeer – Vastgestelde Structuurvisie ‘Bovenlanden Oosteinderweg’

Logo Aalsmeer

Z -2017 /017209

Op 4 december 2020 heeft de gemeenteraad van Aalsmeer de structuurvisie ‘Bovenlanden Oosteinderweg’ vastgesteld. Met ingang van 17 december 2020 zal de vastgestelde structuurvisie voor een ieder raadpleegbaar zijn.

 

Plangebied

Het gebied van de structuurvisie wordt begrensd door de oude Spoordijk in het zuidwesten, de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder in het noordwesten, de Meester Jac. Takkade in het noordoosten en de Hogedijk in het zuidoosten.

 

Wat is het doel van de Structuurvisie ‘Bovenlanden Oosteinderweg

Grote delen van het glasareaal in de regio Aalsmeer zijn niet meer toekomstbestendig.

Ook voor het gebied de Bovenlanden Oosteinderweg geldt, dat de toekomst van de hier aanwezige trekheestercultuur onder druk staat. Tegelijkertijd zijn transformaties in het gebied lastig door beperkingen vanuit Schiphol (LIB contouren). Het gebied is door de ligging in het verlengde van de Aalsmeerbaan (aan de overzijde van de Ringvaart) zwaar milieubelast. Hierdoor staat de leefbaarheid onder druk. Dit is de reden dat een structuurvisie voor dit gebied is opgesteld in samenspraak met bewoners en bedrijven in dit gebied.

 

De Bovenlanden kennen een rijke cultuurhistorie, veelal gerelateerd aan de tuinbouw. Daar herbergt het groene en waterrijke gebied veel natuurwaarden en recreatieve trekkers en is daarmee een groene parel in een dichtbevolkte regio. Met deze visie wordt ingezet op de versterking van deze waarden van het gebied, zodat de leefbaarheid wordt vergroot.

 

De structuurvisie vormt een toetsingskader voor ruimtelijke initiatieven. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in vier zones:

- het lint;

- een ontwikkelzone achter het lint, waar passende bedrijven zich kunnen ontwikkelen

- een groen/recreatieve zone achter de ontwikkelzone en

- een groen-/ recreatieve zone langs de Ringvaart.

 

De visie wordt ook gebruikt als basis om fondsen te werven voor de transformatiekosten die niet door initiatiefnemers en gemeente gedragen kunnen worden.

 

Waar vindt u informatie?

De structuurvisie wordt vanaf 17 december beschikbaar gesteld. De visie vindt u op de volgende manieren:

 

De vastgestelde structuurvisie vindt u op de volgende manieren:

- de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0358.SvOosteinderweg-VG01

- de gemeentelijke voorziening, rechtstreeks via http://0358.ropubliceer.nl, identificatiecode : NL.IMRO.0358.SvOosteinderweg-VG01

- of via de website van Aalsmeer https://www.aalsmeer.nl/wonen-leven/publicatie/bestemmingsplannen-en-structuurvisies

 

Ter inzagelegging

Gedurende maatregelen omtrent COVID-19 worden stukken niet ter inzage gelegd in het gemeentehuis van Aalsmeer. Mocht u echt niet in de gelegenheid zijn de stukken online in te zien, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via (020) 540 4911

 

Bezwaar en beroep

Wettelijk is bepaald dat het besluit tot vaststelling van een structuurvisie niet vatbaar is voor bezwaar en beroep.

 

 

Naar boven