Vastgesteld bestemmingsplan Krachtighuizerkern 12-12A, Putten

Logo Putten

De gemeenteraad van Putten heeft op 3 december 2020 het bestemmingsplan "Krachtighuizerkern 12-12A” (gewijzigd) vastgesteld. In het nieuwe bestemmingsplan is het gebouw voor dubbele bewoning bestemd, hierdoor mag nr. 12A ook zelfstandig bewoond worden. Daarvoor zijn sloopmeters aangekocht.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende punten:

- er is opgenomen dat de gezamenlijke inhoud van de twee aaneen gebouwde woningen niet meer mag bedragen dan 660m³;

- naar aanleiding van een zienswijze is de regeling ter bescherming van de drinkwatervoorziening (grondwater) aangescherpt.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt het plan op afspraak op werkdagen inzien. Voor het maken van een afspraak of het stellen van vragen kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer (0341) 359 785 of mailadres info@putten.nl.

 

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0273.BPBGKrachtighker12-VA01. Belanghebbenden kunnen van vrijdag 18 december 2020 tot en met vrijdag 29 januari 2021 tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Ook kan beroep worden ingesteld tegen de aanpassingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

 

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven