Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan van der Biltlaan 69 en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat zij de volgende besluiten hebben genomen:

  • 1.

    het ongewijzigd vaststellen van het wijzigingsplan van der Biltlaan 69 (Kapelle-Biezelinge 7e wijziging).

  • 2.

    Het verlenen van de omgevingsvergunning voor het verbouwen van het pand van der Biltlaan 69 te Kapelle.

Van 22 oktober 2020 tot en met 2 december 2020 hebben een ontwerp van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen bij het college kenbaar gemaakt. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied

Het plangebied is het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie B, nummer 2473. Op dit perceel staat het pand van der Biltlaan 69 te Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

In het bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge had het perceel de bestemming Detailhandel. Er is een initiatief om het pand in gebruik te nemen voor twee woningen. Om dit mogelijk te maken moet de bestemming Detailhandel gewijzigd worden naar Wonen. Het wijzigingsplan regelt deze wijziging van de bestemming, voor maximaal twee woningen. Naast de planologische wijziging is ook een Omgevingsvergunning aangevraagd voor het verbouwen van het pand tot twee woningen. Binnen de nieuwe woonfunctie bieden de nieuwe eigenaren / bewoners ook maatschappelijke activiteiten aan.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige bekendmaking van het vastgestelde wijzigingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en de omgevingsvergunning met bijlagen inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledig digitale versie van het wijzigingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezWZ007-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Kapelle, 16 december 2020

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven