Ontwerp-wijzigingsplan Zeedijk 1, Edam en bijbehorend gecoördineerde omgevingsvergunning (gecoördineerde procedure)

Logo Edam-Volendam

 

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpplan tot wijziging van de bestemming ter plaatse van het Zeedijk 1 in Edam (NL.IMRO.0385.wpZeedijk1Edam-ow01) ter inzage ligt gedurende zes weken inclusief de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van twee woningen op het perceel Zeedijk 1 in Edam (gecoördineerde procedure).

 

Inhoud wijzigingsplan Zeedijk 1

Burgemeester en wethouders wensen gebruik te maken van de bevoegdheid op grond van artikel 8.5 van de planregels van het bestemmingsplan ‘De Broeckgouw’ om het plan te wijzigen door de bestemming 'Natuur’ te wijzigen in ‘Wonen’. Hiermee wordt het planologisch mogelijk gemaakt ter plaatse een stolpboerderij ten behoeve van twee wooneenheden te realiseren. De gecoördineerde omgevingsvergunning maakt de bouw van de geplande woningen mogelijk.

 

Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met de behoefte om het plan/project zo voortvarend mogelijk te kunnen uitvoeren. Deze gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

De gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van de twee woningen op het perceel Zeedijk 1 in Edam gelijk op te laten lopen met het (ontwerp)-wijzigingsplan. De procedures worden hiermee gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid. Het college verzorgt de coördinatie en de bevoegdheid tot vaststelling van het wijzigingsplan.

 

Ter inzage wijzigingsplan Zeedijk 1

Het ontwerpwijzigingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 17 december 2020 gedurende zes weken ter inzage. Inzien kan digital via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het fysieke exemplaar van het ontwerpwijzigingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning kan na een telefonische afspraak via 0299-398 398 worden ingezien bij het loket van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling aan de Mgr.C.Veermanlaan 1f in Volendam.

 

Zienswijze over het ontwerpplan

Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling hun zienswijzen kenbaar maken tegen het ontwerpplan en/of de gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de sectie Ruimtelijke Ontwikkeling. Een schriftelijke zienswijze kan worden gezonden naar burgemeester en wethouders van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD in Volendam o.v.v. ‘zienswijze ontwerp wijzigingsplan Zeedijk 1’.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid. In de zienswijze geeft u aan op welke onderdelen van het ontwerp wijzigingsplan deze betrekking heeft.

 

Kennisgeving overeenkomst grondexploitatie project Zeedijk 1, Edam (artikel 6.24 Wro)

Het college van Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken op grond van artikel 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij 30 november 2020 de

grondexploitatieovereenkomst “project Zeedijk 1, Edam”, zijnde een overeenkomst over de grondexploitatie als bedoeld in de Wro, zijn aangegaan. De overeenkomst heeft betrekking op de bouw een stolpboerderij met twee wooneenheden op het perceel Zeedijk 1 in Edam. De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt eveneens met ingang van 17 december 2020 gedurende 6 weken ter inzage, op afspraak, bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op de locatie Mgr. C. Veermanlaan 1f te Volendam.

 

Volendam, 14 december 2020

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam

 

Naar boven