Gemeente Haarlem - ter inzage leggen ontwerpbesluiten - Spaarne Gasthuis Buurt, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat de volgende ontwerpbesluiten gelijktijdig ter inzage liggen.

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Spaarne Gasthuis Buurt (identificatienummer NL.IMRO.0392. BP9120018-on01);

  • 2.

    het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Spaarne Gasthuis Buurt;

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder als gevolg van wegverkeerslawaai;

  • 4.

    het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

Doel

Spaarne Gasthuis is voornemens haar locatie in Haarlem Zuid te herontwikkelen door realisatie van een nieuw ziekenhuis en 200 woningen, waarvan ten minste 40% sociaal, in een groene omgeving. Enkele bestaande relatief nieuwe gebouwen aan de oostzijde blijven hierbij gehandhaafd. Als onderdeel van de ontwikkeling wordt het bestaande ziekenhuisgebouw gesloopt. Ten behoeve van deze ontwikkeling is een Masterplan vastgesteld, dat is uitgewerkt in een ontwerpbestemmingplan en een ontwerpbeeldkwaliteitplan. Tevens hebben burgemeester en wethouders het voornemen - op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder – hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai ten behoeve van de in het ontwerpbestemmingsplan geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldnotitie opgesteld. Op grond van deze aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘Spaarne Gasthuis Buurt’, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Eenieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Plangebied

Het plangebied ligt in Haarlem Zuid en wordt aan de noordzijde begrensd door de Boerhaavelaan, aan de oostzijde door de Amerikaweg, aan de zuidzijde door de Kennedylaan en aan de westzijde door de Europaweg.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten met de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 18 december 2020 tot en met donderdag 28 januari 2021 op de volgende wijzen ter inzage:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u de zoekterm ‘Spaarne Gasthuis Buurt’ invoert wordt u direct naar de stukken geleid;

  • Op de gemeentelijke website: de besluitenlijst van B en W van datum 8 december 2020, onder punt 12;

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt vanwege het COVID-19 virus voorlopig uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023.

Webinar

Het Spaarne Gasthuis organiseert samen met de gemeente Haarlem een online webinar op woensdag 6 januari 2021 vanaf 19.30. De gemeente en het Spaarne Gasthuis zijn aanwezig om het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan toe te lichten en vragen te beantwoorden. U kunt zich aanmelden per e-mail via Spaarnegasthuiszuid@haarlem.nl om dit bij te wonen. Een dag voordat het webinar plaats vindt, ontvangt u een link naar de online bijeenkomst en een handleiding hoe in te loggen.

Zienswijzen

Op het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder geldt dat uitsluitend belanghebbenden gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen kunnen indienen. Op het concept beeldkwaliteitplan kan door eenieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling een inspraakreactie ingediend worden.

Dit kan elektronisch via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen en/of inspraakreacties stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. R. Frusch. Uw zienswijze /inspraakreactie dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerpbesluit. Neem voor mondelinge zienswijzen/inspraakreacties contact op met de behandelend ambtenaar dhr. R. Frusch op tel. 023- 511 3929. Beantwoording van de zienswijzen/inspraakreactie wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Heeft u bezwaar tegen het publiceren van uw naam, vermeld dit dan bij het indienen van de zienswijze/inspraakreactie.

Naar boven