Gemeente Maastricht, bekendmaking betreffende de tervisielegging van de ontwerp-omgevingsvergunning met projectafwijkingsbesluit Duboisdomein 50

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat, de ontwerp-omgevingsvergunning met projectafwijkingsbesluit (PAB) betreffende de locatie ‘Duboisdomein 50’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld omdat het verhaal van de kosten anderszins is geregeld.

De omgevingsvergunning

Op 16 november 2020 heeft de gemeente een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag betreft de locatie Duboisdomein 50, gelegen in de wijk Randwyck, kadastraal bekend als Maastricht, sectie F, perceelnummer 3895. De projectlocatie is gelegen tegenover het MECC. De aanvraag is ingediend ten behoeve van het ontwikkelen van 506 studenteneenheden. Tevens wordt voorzien in 14 parkeerplaatsen aan de westzijde en 36 parkeerplaatsen aan de zuidzijde van het gebouw. Het bestaande gebouw wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De aanvraag is bekend onder zaaknummer 20-2143WB.

Het ontwerp van de omgevingsvergunning omvat ondermeer een ontwerp-projectafwijkingsbesluit omdat het plan niet binnen de regels van het vigerende bestemmingsplan ‘Maastricht Zuidoost’ kan worden gerealiseerd. Met toepassing van artikel 2.1., eerste lid onder C/artikel 2.12, eerste lid onder a, sub 3o WABO kan worden afgeweken van de regels van het vigerende bestemmingsplan.

Verklaring van geen bedenkingen

Indachtig het raadsbesluit van 28 juni 2011 behoeft de raad geen verklaring van geen bedenkingen af te geven. Door de gemeenteraad is namelijk onder andere de woonprogrammering Studentenhuisvesting 2019-2024 vastgesteld. Hierbij is Randwyck aangewezen als een gebied voor grootschalige huisvesting voor studenten. Dit wil zeggen dat het college van burgemeester en wethouders bevoegd is om een besluit over de aanvraag te nemen.

M.E.R. beoordeling

Wij hebben op 15 december 2020 besloten, dat uit de door de initiatiefnemer ingediende aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling blijkt dat de activiteiten en de kenmerken van de potentiële effecten van het project niet zodanig van invloed op het milieu zijn, dat een milieueffectrapportage moet worden doorlopen.

Inzien

Van donderdag 17 december 2020 tot en met woensdag 27 januari 2021 kunt u het ontwerp-projectafwijkingsbesluit met de bijbehorende stukken inzien aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht.

De ontwerp omgevingsvergunning is uitsluitend digitaal opvraagbaar en is samen met het ontwerp-projectafwijkingsbesluit digitaal beschikbaar gesteld op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.ovDuboisdomein50-ow01

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen voorzien van naam, dagtekening, handtekening, motivering en onder vermelding van ‘zienswijze omgevingsvergunning ‘Duboisdomein 50, zaaknummer 2020-2143WB’ aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht:

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de termijn van tervisielegging contact opnemen met de behandelend ambtenaar de heer Bart Kicken, telefoonnummer 043-3504490/per email bart.kicken@maastricht.nl of de heer eugene.smeets per email eugene.smeets@maastricht.nl

Maastricht, 16 december 2020

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

 

De Secretaris, R.E. C Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven