Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerrein Diekink (fase 1) en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Lochem

(NL.IMRO.0262.loBTDiekinkfase1-BP41)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Lochem in zijn vergadering van 7 december 2020 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Diekink (fase 1)” gewijzigd heeft vastgesteld. Op 22 september 2020 heeft het college van Burgemeester en wethouders van Lochem een bijbehorend besluit genomen ter vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder.

Wat houden het bestemmingsplan en besluit in?

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden maken de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein van ongeveer 8 hectare ten noorden van de kern Lochem mogelijk. Het gebied wordt begrensd door de Rossweg en de spoorlijn Zutphen-Hengelo. Het besluit hogere grenswaarden is nodig omdat niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde voor geluid als gevolg van de voorgenomen realisatie van het bedrijventerrein en de reconstructie van een deel van de Rossweg. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder.

Wat is er gewijzigd in het bestemmingsplan?

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen komen voort uit de ingebrachte zienswijzen. Het gaat om de volgende wijzigingen:

 

  • 1.

    In het zuidwestelijke deel van het plangebied is de bestemming ‘Bedrijventerrein’ verkleind. Ter plaatse is in de bestemming ‘Groen’ de aanleg van een amfibieënpoel mogelijk. De verbeelding is daarop aangepast.

  • 2.

    In de planregels is een maximale kavelomvang opgenomen van 2,5 hectare. Artikel 3 is daarop aangevuld.

Bestemmingsplan en besluit bekijken?

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden kunt u met ingang van 17 december 2020 gedurende zes weken tot en met 27 januari 2021 bekijken. Dat kunt u op de volgende manieren doen.

Het vastgestelde bestemmingsplan staat op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website klikt u op de knop "Zoeken plannen", waarna u de mogelijkheid heeft het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het vastgestelde bestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0262.loBTDiekinkfase1-BP41).

Een directe link naar het vastgestelde bestemmingsplan staat op www.lochem.nl. De link kunt u vinden via het tabblad ‘Woning, bouw en verbouw’ onder ‘Stukken inzien’.

U kunt tevens het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden op afspraak bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem en Hoofdstraat 45 in Gorssel inzien (digitaal of op verzoek op papier).

Reageren op het bestemmingsplan en/of besluit?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarden, kunt u daartegen beroep instellen. U kunt beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

  • 1.

    U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad en/of een zienswijze ingediend tegen het besluit hogere grenswaarden bij het college van Burgemeester en wethouders.

  • 2.

    U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college van Burgemeester en wethouders in te dienen.

  • 3.

    U heeft geen zienswijzen ingediend en kunt aantonen door de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan in een ongunstiger positie te worden gebracht.

U gaat in beroep tegen het besluit van de gemeenteraad of het besluit van het college van Burgemeester en wethouders door binnen de hiervoor genoemde termijn een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl (digitaal loket).

Het besluit van de gemeenteraad en het besluit van het college van Burgemeester en wethouders treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waardoor het besluit niet in werking treedt totdat op het verzoek is beslist. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl (digitaal loket).

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Hanzeweg 8 in Lochem, telefoon (0573) 289 222.

Naar boven