Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Fietsonderdoorgang Tongersestraat’ te Boxtel

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 10 november 2020 het bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is op enkele onderdelen gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat

Het bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat maakt de aanleg mogelijk van een fietsonderdoorgang in de Tongersestraat tussen de Van Hornstraat en de Kapelweg in Boxtel. Deze fietsonderdoorgang kruist de Van Salmstraat en de spoorlijnen Boxtel-Tilburg en Boxtel-Eindhoven.

 

Het eerste ontwerp voor de fietsondergang is tijdens de informatiemarkt op 27 juni 2018 gepresenteerd. Dit ontwerp is in de tweede helft van 2018 verder geactualiseerd en geoptimaliseerd. Zo zijn de hellingspercentages van de fietsonderdoorgang aan de Ladonkzijde en Centrumzijde flauwer geworden, zodat het fietscomfort toeneemt. Het ontwerpbestemmingsplan is op dit geactualiseerde ontwerp gebaseerd. Het ontwerpbestemmingsplan bevat daarnaast een wijzigingsbevoegdheid om in de toekomst, mits de uitvoerbaarheid hiervan kan worden verzekerd, een hellingbaan in de weg Tongeren te kunnen realiseren.

 

De Fietsonderdoorgang is deelproject 5 van het Maatregelenpakket PHS Boxtel. Omdat dit project niet te realiseren is op basis van het geldende bestemmingsplan, is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

 

Er zijn 18 zienswijzen ontvangen op het ontwerpbestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat dat in mei en juni 2019 ter inzage heeft gelegen. In reactie op de uitspraak van de Raad van State over het landelijk Programma Aanpak Stikstof (PAS) is de procedure van dit bestemmingsplan vervolgens tijdelijk stopgezet in afwachting van een oplossing voor de stikstofproblematiek.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Het betreft beperkte wijzigingen, waaronder enkele kleine aanpassingen van de bestemmingen en de planregels. Daarnaast is de toelichting geactualiseerd. Een overzicht van de wijzigingen kunt u vinden in de ‘Nota zienswijzen en wijzigingen’ bij het raadsbesluit.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat is met ingang van donderdag 17 december 2020 gedurende de termijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP01FietsodTongers-vst1.

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m woensdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Raadpleeg www.boxtel.nl voor de actuele openingstijden in verband met de feestdagen en de Corona-richtlijnen.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de beroepstermijn (van vrijdag 18 december 2020 tot en met donderdag 28 januari 2021) staat tegen dit besluit rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Van deze beroepsmogelijkheid kunnen gebruik maken:

1. een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend;

2. een belanghebbende die geen zienswijze heeft ingediend om een reden die hem niet kan worden verweten;

3. een belanghebbende die beroep instelt tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder zijn doorgevoerd ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert. Indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding niet. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Griffierechten

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover, zie de website van de Raad van State.

 

Informatie

Indien u vragen over de procedure heeft, kunt u contact opnemen met het programmateam PHS. Per mail bereikbaar via e.goossens@mijngemeentedichtbij.nl of c.vd.meijden@mijngemeentedichtbij.nl of telefonisch via 06 13572684 of 06 12962854.

 

Boxtel, 16 december 2020

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De (loco)secretaris,

M.E.G.J. Snellen

De burgemeester,

R.S. van Meygaarden

Naar boven