Vaststelling bestemmingsplan ‘Nijkerkerstraat 25b’

Logo Amersfoort

Enige tijd geleden heeft de eigenaar van de kadastrale percelen, gemeente Amersfoort, sectie R, nummers 117, 1350 en 1351, plaatselijke bekend als Nijkerkerstraat 25b (nabij knooppunt Hoevelaken), de gemeente verzocht om het bestemmingsplan te wijzigen. Naar aanleiding van dit verzoek is er een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 23 juli 2020 tot en met 3 september 2020 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom heeft gemeenteraad van Amersfoort heeft op 24 november 2020 het bestemmingsplan “Nijkerkerstraat 25b” ongewijzigd vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

In dit bestemmingsplan is de bestaande bestemming Wonen-3 omgezet naar bestemming Bedrijf. De bestaande burgerwoning is hiermee een bedrijfswoning geworden. Verder is onder meer een bedrijfsgebouw (van ongeveer 100 m2 en een hoogte van 8 meter) planologisch-juridisch mogelijk gemaakt.

 

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit vanaf vrijdag 18 december 2020 tot en met donderdag 28 januari 2021 ter inzage. U kunt de stukken digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00185-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. De stukken liggen ook ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1.

 

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kunnen degenen die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze hebben kunnen indienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Die mogelijkheid is er ook voor belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht vindt u op www.raadvanstate.nl, of telefonisch via 070 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort over de vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven